Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U derbiju nismo imali vođu



Zvezda se i dalje pita:

Lekića raduje samo činjenica

da ima bod više od Ljajića

Sve nas u Crvenoj zvezdi boli poraz od Partizana, ali nije kraj sveta, moramo da se okrenemo narednim utakmicama - kaže najbolji pojedinac u redovima crveno-belih na 137. večitom derbiju, Dejan Lekić.


Reprezentativni napadač smatra da je njegovom timu u subotu uveče nedostajao neko ko će da preuzme odgovornost.

- Krenuli smo bojažljivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nespretno, primili gol već u četvrtom minutu. Nedostajalo nam je da neko preuzme odgovornost. Istina, uspeli smo da se vratimo u meč posle autogola Kneževića, ali i kada smo imali igrača više, nismo uspevali ozbiljnije da ugrozimo gol Partizana, dok su oni iz kontranapada, koje su, mora se priznati, dobro izvodili, došli do tog pobedonosnog gola.

Srđa Knežević je isključen pošto vas je zgazio dok ste ležali na zemlji, da li se izvinio posle meča?

- Nije, ali to je verovatno bilo u žaru borbe. Ne zameram mu ništa, meni je najbitnije da se tada nisam povredio. Bolnije je to što smo poraženi. Znali smo da jednom moramo i mi da izgubimo utakmicu, ali nam je krivo što nam se to desilo baš protiv večitog rivala. Najžalije mi je zbog naših navijača koji su nas maksimalno bodrili, a mi nismo uspeli da im uzvratimo dobrim rezultatom.

Zvezda je ipak u finišu imala prilike da izjednači?

- I pored slabe igre imali smo dva slobodna udarca i još nekoliko šansi, ali ni to nismo uspeli da realizujemo. Ideja nam je bila da napadnemo protivnika preko bokova, ali nije išlo, a lopte koje su uspevale da uđu u njihov kazneni prostor, Krstajić i Đorđević su iskusno uspevali da preseku.

Šta dalje?

- Činjenica je da smo u derbiju bacili senku na sve dobre rezultate koje smo imali tokom jeseni, ali moramo da idemo dalje. Ništa još nije izgubljeno, i dalje je sve u našim rukama. Imamo bod prednosti i dve utakmice do kraja. Ako pobedimo BSK i Spartak, na zimski odmor ćemo otići kao lideri. S obzirom na to da bi u tom slučaju tradicija bila na našoj strani, moramo biti optimisti - dodao je najbolji strelac Crvene zvezde.

Adžić: Komšije dobile bitku, mi ćemo rat

Uprkos porazu u večitom derbiju, sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić ne gubi nadu. Sumirajući utiske od subote, Adžić je rekao da će se Zvezda okrenuti predstojećim jesenjim mečevima sa BSK-om i Spartakom.

- Partizan je dobio bitku, mi ćemo rat. Derbi je iza nas, moramo da idemo dalje. Poraz nije prijatan, ali prvenstvo nisu jedan ili dva meča. Za 80 minuta derbija, koliko je zaista odigrano zbog brojnih prekida, propustili smo isuviše prilika, i pobednički gol Partizana je došao kao kazna - rekao je Ivan Adžić, čestitajući protivniku na pobedi.

Direktor crveno-belih je istakao da je, posle uspešne serije rezultata, morao da dođe i jedan poraz.

- To je pravilo sporta. Niko ne sme da zaboravi da su nas u junu svi osporavali. Prognozirali su nam da ćemo jedva biti u vrhu tabele. Velika radost igrača Partizana po završetku meča na Marakani nam je najbolji pokazatelj respekta koji uživa ovaj tim Zvezde.

Poraz se neće odraziti na ekipu, tvrdi Adžić.

- Cilj Crvene zvezde u 2009. godini je da osvoji jesenju titulu i do tog cilja su nam ostale još dve pobede. Do juče imali smo seriju od 12 mečeva bez poraza u prvenstvu, ali svakoj seriji dođe kraj. Nije nam drago što se desilo baš sada ali biće prilike za revanš - kaže Adžić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.