Rakočević: Bitniji je derbi od Ulma

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević: Bitniji je derbi od Ulma

U trci za plasman u Evroligu posle 14 godina, košarkaši Crvene zvezde svesni su da je "večiti derbi" naredne nedelje u "Pioniru" mnogo bitniji od poraza od Ulma i eliminacije iz Evrokupa.

Dva dana nakon što je osvojila jedno, Crvena zvezda eliminisana je iz drugog takmičenja.

Porazom u "Pioniru" u 5. kolu Last 16 faze Evrokupa, crveno-beli košarkaši izgubili su šanse za plasman u četvrtfinale >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Evropi, pa tako sve misli i energiju usmeravaju ka nedelji, kada će u 21 čas odigrati duel sa Partizanom u ABA ligi.

Kapiten Igor Rakočević kaže da će ovaj predstojeći duel sa crno-belima biti značajniji od onog koji je izazvao mnogo bure i u finalu Kupa Radivoja Koraća trajao dva dana, u nedelju i ponedeljak, a bio završen pobedom Crvene zvezde.

U novom "večitom derbiju", Crvena zvezda igraće i za plasman u Evroligu posle 14 godina!

"To je surova strana sporta. Osvojili smo trofej u jednom takmičenju, posle samo par dana ispali iz drugog, a već nas za par dana očekuje izuzetno važan meč u trećem. Zaista, jako je bitno da pobedimo Partizan u nedelju. Mnogo bitnije od Ulma", rekao je Rakočević na početku razgovora za "Sportski žurnal".

"Očekuje nas tvrda i neizvesna utakmica. Partizan ima visok kvalitet i sve će zavisiti od toga kako će obe ekipe biti psihološki spremne. Jako je teško dobiti Partizan dva puta za nedelju dana, ali imamo kvalitet za tako nešto".

Rakočević je dodao da mu je mnogo krivo zbog eliminacije iz Evrokupa, ali da i pored toga sezona ide po planu:

"Šteta što nismo pobedili Ulm i produžili šanse u Evrokupu, iako bi u svakom slučaju morali da pobedimo Galatasaraj u gostima što je ekstremno teško. U svakom slučaju za sada sve ide fantastično. Imali smo lepu ulogu u Evropi, malo nam je falilo da odemo u četvrtfinale. Možda je u neku ruku eliminacija i dobra, jer sada možemo da se u potpunosti skoncentrišemo na ABA ligu i jako bitnu utakmicu koja nas očekuje za vikend".

Šest kola pre kraja ligaškog dela sezone u ABA ligi, Igokea ima skor 15-5, Crvena zvezda 14-6, Partizan 13-7, a Budućnost, Radnički i Cedevita 12-8. Najbolji tim posle 26 regionalnih kola obezbediće učešće u Evroligi dogodine, dok će naredne dve pozivnice, jedna direktna, a jedna za kvalifikacije, biti podeljene po završetku Fajnal-fora, za koji se vodi napeta borba.

Posle derbija u kojem je fiktivno domaćin, a to bi ove sezone i ubuduće moglo da ima značajnu ulogu, Crvena zvezda gostuje Krki, dočekuje Cibonu, ide u Široki Brijeg, dočekuje Budućnost, pa putuje u Kragujevac na utakmicu sa Radničkim u poslednjem kolu.

Nimalo lak raspored u trenutku kada je Igokea korak ispred, a Partizan korak iza.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.