I u Španiji večiti derbi za pehar Kupa

Izvor: Mondo, 17.Feb.2019, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Španiji "večiti" derbi za pehar Kupa

Prošli put smo gledali završnicu za "srčani udar", a videćemo kako će sada biti pred publikom u Madridu.

I u Španiji bez iznenađenja!

O trofeju Kupa Kralja ove sezone odlučivaće Real Madrid i Barselona koji su u polufinalima protiv Huventuda i Tenerifa bez većih problema ostvarili trijumfe, tako da će "El Klasiko" u finalu biti aktuelan drugu godinu zaredom.

Prošle godine je Barselona na Kanarskim ostrvima posle velike drame pobedila (92:90) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za 24. trofej u istoriji, dok će Real ovoga puta, u jurišu na 28. pehar, imati i madridsku publiku.

Barselona je prvo u četvrtfinalu eliminisala Valensiju (86:79), da bi potom u subotnjem polufinalu bila bolja i od Tenerifa (92:86), koji je poslednju deonicu dobio 14 razlike i tako ozbiljno ublažio poraz, nedovoljno i za uzbudljiviji finiš.

U Pešićevom, koji je s Barsom osvojio dva Kupa Kralja, prednjačio je Pau Ribas (14), dok su još i Kjurik (12), Pangos (12), Hanga (11), Ertel (11), i Serafan (10) bili dvocifreni.

Kada je u pitanju Real, oni su prvo deklasirali Estudijantes (94:63), da bi ove večeri lako savladali i Huventud (93:81), uz čak 42 "ispaljene" trojke (12 pogođenih).

Najviše ih je pogodio (3) bek "kraljevića" Fakundo Kampaco sa 16 poena, isti košgeterski učinak imao je Gustavo Ajon koji je uz to zabeležio i devet skokova, dok je poen i skok manje od njega imao Entoni Rendolf (15p, 8 sk).

Vrlo dobru partiju za Huventud imao je Marko Todorović sa 14 poena i pet skokova.

Finale se igra u Madridu od 19.30 uz direktan prenos na Areni Sport.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.