Crno na belo o derbiju

Izvor: Politika, 28.Apr.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno na belo o derbiju

Partizan odgovorio Zvezdi: dosta nam je Zvezdine priče da je neko od naših igrača želeo da namerno povredi Evandra, jasno se vidi ko je povredio Sašu Ilića. – Jagodina na nogama, u subotu stiže šampion

I dok se u Crvenoj zvezdi bave dešavanjima u 140. večitom derbiju, naravno ne krijući žaljenje zbog poraza kojih je najverovatnije i definitivno otpisao iz trke za trofej. S druge strane u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Humskoj su radi sportske odnosno fudbalske javnosti morali da se obrate saopštenjem nakon prozivka iz tabora večitog rivala. Pri tom odbacujući optužbe o nameri da se povredi igrač Crvene zvezde Evandro poručujući da takve neosnovane izjave samo dodatno motivišu Partizan pred finiš prvenstvene sezone.

„Tokom prethodnih sezona naše rukovodstvo se trudilo da ne odgovara na neodgovorne i nekulturne izjave pojedinih rukovodilaca Zvezde nakon večitog derbija. Očigledno da sa druge strane Topčiderskog brda nisu spremni da priznaju sportski poraz i čestitaju protivniku i svoje neuspehe pravdaju izmišljenim greškama sudija. To kao da je postao prepoznatljiv manir rukovodstva Crvene zvezde. Vrhunac sportske nekulture i morala predstavlja izjava o navodno unapred planiranoj gruboj igri sa ciljem da se povredi njihov fudbaler Evandro. Na video snimku se može jasno videti da je Evandro u 12. minutu derbija nagazio našeg igrača Sašu Ilića povredivši mu zglob. Pažljivim posmatranjem utakmice može se videti da je Evandro nastavio da igra i da je nakon toga sam istegao mišić. Niko ne postavlja pitanje da li je Evandro ušao u derbi rovit”, kaže se u saopštenju FK Partizan.

Iz Humske nisu zaboravili da pozdrave sportski gest trenera Roberta Prosinečkog i fudbalera Ognjena Koromana koji su priznali da je pobedio bolji tim.

Još jedan momenat nakon večitog derbija: jedan navijač Crvene zvezde je utrčao u teren i bukvalno se sjurio ka Saši Iliću, pa se u Partizanu pitaju zašto se taj trenutak krije od javnosti, a potkrpljen je dokumentima i fotografijama, jer taj napad se može okarakterisati kao varvarski – zaključuju u Humskoj.

Predsednik Dragan Đurić ne krije da je ljut na pojedine radnike Partizana koji uređuju klupski sajt zbog objave video snimka nakon pobede u derbiju, pa kako saznajemo prema tom radniku očekuju se i disciplinske mere.

Partizan se ozbiljno priprema za odlazak u Jagodinu u subotu, jer se smatra da to može biti jedno od najtežih gostovanja prvaka do kraja šampionata. Svakako da će veliki broj ljubitelja fudbala posebno navijača Partizana krenuti put Jagodine kako bi bodrilo svoje ljubimce u vrlo važnom meču. 

D. Todorović

objavljeno: 28.04.2011
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.