Bez golova u večitom derbiju, Zvezda ostala na +11

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez golova u "večitom derbiju", Zvezda ostala na +11

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno bez golova (0:0) u 162. "večitom derbiju", koji je obeležio 24. kolo Linglong Superlige Srbije. Na stadionu "Rajko Mitić" viđena je veoma loša utakmica, puna prekida, sa tek nekoliko dobrih poteza i prilika.

Trener Zvezde Dejan Stanković neće moći da bude zadovoljan igrom svog tima, ali hoće činjenicom da je ostao neporažen u svom prvom derbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao trener, dok njegov kolega Savo Milošević nije uspeo da ostvari glavni cilj, a to je da smanji rezultatski zaostatak.

Crveno-beli zadržali su 11 bodova prednosti nad najvećim rivalom i blizu su druge uzastopne titule.

Duel na našem najvećem stadionu nije imao dobru atmosferu jer su se navijača Partizana potukli na južnoj tribini, a varnice su se prenele i na teren. Već u uvodnim minutima došlo je do koškanja igrača, nakon sukoba Miloša Degeneka i Umara Sadika.

Od tog trenutka je viđena isprekidana igra puna faulova, oštrih startova i podmuklih udaraca, pa je sudija Lazar Lukić imao "vatreno krštenje" na debiju.

Ekipa Dejana Stankovića nešto više je držala loptu u nogama, ali su na drugoj strani mnogo prostora imali ofanzivni igrači crno-belih. Malo je falilo da Sadik i Sejduba Suma kreiraju prilike, a kreator igre Partizana takođe je ušao u sukob sa rivalima.

Nakon nešto više od pola sata igre crveno-beli su doživeli peh jer se povredio Ričmond Boaći. Napadač iz Gane je u suzama napustio teren, a zamenio ga je Aleksa Vukanović.

Tek u finišu prvog dela videli smo konkretnije pokušaje i oni su bili upućeni ka Vladimiru Stojkoviću. Najbolju i jedinu pravu šansu Zvezda je propustila u 38. minuutu, posle lepe akcije Veljka Nikolića, Dušana Jovančića i Milana Rodića.

Levi bek je vratio povratnu, lopta se odbila do El Fardua Bena koji je izblokiran, da bi odbitak pao na nogu Željka Gavrića koji ga je poslao preko prečke.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, drugi deo igre otvoren je po jednom dobrom prilikom na obe strane, a onda su krenuli prekidi na svakih nekoliko minuta.

Prvo zbog bakljade i dima koji se nadvio nad stadionom, potom zbog prigovora nekoga sa klupe Partizana, a onda i zbog činjenice da su na južnoj tribini gorele stolice i da je morala da reaguje vatrogasna ekipa.

To je dodatno usporilo tempo koji je svakako bio isprekidan velikim brojem faulova, da bi u 75. minutu Stanković i Milošević morali da prave nove prinudne izmene. Teren su napustili Rodić i Suma, novi igrači (Radovan Pankov i Aleksandar Šćekić) nisu uneli mnogo živosti.

Zbog svega što se dešavalo duel je produžen sedam minuta, tokom tog perioda nije bilo uzbuđenja i 162. "večiti derbi" je završen najnepopularnijim rezultatom.

Ovako je protekao tok meča:

20.04 – Kraj utakmice! Veoma loš 162. "večiti derbi" završen je bez golova, rezultatom 0:0.

20.00 – Šansa za Zvezdu!Loša procena Stojkovića mogla je da košta Partizan, ali Ivanić nije uspeo iz mrtvog ugla da pogodi praznu mrežu.

19.56 – Igraće se još sedam minuta na "Rajku Mitiću".

19.51 – Treća izmena i u Partizanu – Bojan Matić dobija petnaestak minuta umesto Sadika.

19.50 – Potpuno je opao ritam, a jedino vredno pomena je ulazak Mirka Ivanića umesto Gavrića.

19.39 – Nova prinudna izmena kod domaćina, Stanković ima velikih problema. Posle faula i žutog kartona, Rodić se požalio na povredu i zameniće ga Radovan Pankov. Isti slučaj je i u Partizanu, Suma ne može da izdrži i umesto njega ulazi Aleksandar Šćekić.

19.36 – Pošto je nastavljena, utakmica je odmah prekinuta. Na zemlji su posle duela sa Degenekom ostali Suma i Sadik.

19.32 – Još jednom je prekinut meč, sada zbog vatre koja se širi po južnoj tribini. Zapaljene su stolice na mestu gde su navijači Partizana.

19.29Partizan zamalo do vođstva!Prošli su Stevanović i Sadik po desnoj strani, posle povratne se lopta odbila do Natha, koji je gađao donji desni ugao. Lopta je otišla metar pored stative.

19.27 – Sada pirotehnički odgovor sa seveta – vatromet i veliki broj dimnih bombi.

18.24 – Velika šansa za Zvezdu!Nije se snašao napadač posle kornera i povratne lopte u peterac, odakle je Vukanović promašio čitav gol.

19.18 – Nakratko prekinuta utakmica!Zbog bakljade "grobara" smanjena je vidljivost i sudija Lazar Lukić je prekinuo susret zbog "dimne zavese".

19.16 – Prva šansa za Partizan!Petrović je napravio veliku grešku, Sadik je šutirao sa dvadesetak metara kako bi iskoristio lošu poziciju Borjana, ali pored desne stative.

19.06 - Počeo je drugi deo igre. Savo Milošević napravio je prvu izmenu i u svlačionici ostavio Lazara Markovića. U drugih 45 minuta igraće Filip Stevanović.

18.51 - Kraj prvog poluvremena, nema golova na derbiju.

18.42 – Velika šansa za Zvezdu! Nikolić do Jovančića, a ovaj odlično na stranu do Rodića. Usledila je povratna lopta, Ben je izblokiran, posle čega je Gavrić bio sam, ali je šutirao preko prečke.

18.41 – Veljko Nikolić je prvi put probio po levoj strani, lepo uposlio rezervistu Vukanovića, koji nije zahvatio loptu.

18.40 – Nemanja Miletić faulira Gavrića i dobija javnu opomenu.

18.35 – Prva prinudna izmena, Boaći se povredio. Napadač iz Gane ne može da nastavi meč, izlazi u suzama, a umesto njega će od 34. minuta na terenu je Aleksa Vukanović.

18.33 – Dobra situacija za Partizan u 30. minutu, ali se prvo Suma spetljao, a onda Sadik loše zahvatio loptu prilikom šuta.

18.27 – Suma dobija žuti karton zbog udaranja Petrovića.

18.25 – Prva prilika za Zvezdu! Njegoš je šutirao sa velike udaljenosti, lopta je bila nezgodna i odskočila ispred čuvara mreže Partizana. Ben je zakasnio da reaguje, a Stojković izbio u korner.

18.19 – U 15. minutu prvi šut u okvir gola, uputio ga je Gavrić, pravo u golmana Stojkovića.

18.17 – U 13. minutu prvi žuti karton, dobija ga Jovančić zbog faula nad Sadikom.

18.13 – Prva poluprilika za Partizan, Sadik je bio u teškoj poziciji i njegov udarac je izblokiran.

18.12 – Tražili su crno-beli penal pošto je Suma pao u kaznenom prostoru posle lepog driblinga, sudija Lukić je samo odmahnuo rukom.

18.11 – Posle prodora Boaćija po desnom boku i kornera za Zvezdu, Partizan je dobio šansu za kontru. Gobeljić je starto vao na Sumu i izbio loptu, a omaleni vezista gostiju je dobio neugodan udarac.

18.07 – Sukob igrača na terenu!Odmah na startu meča došlo je do sukoba Degeneka i Sadika, stvorila se velika gužva na centru, ali je prošlo bez većih nereda.

18.06 – Utakmica je nakratko prekinuta zbog udarca koji je dobio Njegoš Petrović, ali se vezista Zvezde brzo pridigao.

18.04 - Počeo je derbi!

Sukob navijača Partizana na "jugu" uoči derbija

Dve grupe navijača Partizana sukobile su se na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" uoči 162. večitog derbija.

Kako javlja reporter Tanjuga, Žandarmerija je pravovremeno reagovala, razdvojila navijače i sprečila veće incidente.

Ekipe nastupaju u sledećim sastavima:

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović, Jovančić – Ben, Nikolić, Gavrić – Boaći

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković, Suma, Asano – Sadik

Najvažniji meč srpskog fudbala danas dobija svoj 162. nastavak, bar kada je reč o prvenstvenim duelima dva najveća i nauspešnija kluba u zemlji.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.