Zvezda nema trenera, Savić podneo ostavku

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nema trenera, Savić podneo ostavku

Najbolji vaterpolo stručnjak na svetu Dejan Savić podneo je neopozivu ostavku na mestu trenera Crvene zvezde.
Savić je završio drugi mandat među crveno-belima odlukom da ode posle eliminacije u četvrtfinalu Kupa Srbije od kragujevačkog Radničkog.

"Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacije iz Kupa Srbije, savest i dostojanstvo mi ne daju mira. To je razlog podnošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neopozive ostavke. Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako naći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada, kao i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo", rekao je Savić za Sportski žurnal.
Aktuelni selektor selekcije Srbije, sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti, preuzeo je odgovornost za slabije rezultate.
"Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju", poručio je Savić i objasnio da se radi o "moralnom činu", a ne posledici ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma.
Savić se u drugom mandatu na klupi Zvezde zadržao 16 meseci, dok je u prvom bio dve godine i u tom periodu osvojio dve "duple krune" u Srbiji, Ligu šampiona i Superkup Evrope.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.