Srbija osvojila Svetsku ligu!

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija osvojila Svetsku ligu!

Prepun Tašmajdan bodrio je i nosio vaterpolo reprezentaciju Srbije do pobede nad Hrvatskom koja je donela osvajanje Svetske lige i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
Provala oblaka, pokvareni semafor, nekoliko preokreta i neizvesna završnica viđeni su u finalnom meču.
Hrvatska je bolje otvorila meč, iskoristila slabiju igru Srbije u napadu i prvu četvrtinu osvojila sa 3:1. 
Druga četvrtina donela je potpuni preokret Srbije. Na krilima dobre odbrane, a potom i znatno poboljšanog napada, "delfini" su vezali pet golova i uspeli da pobedu sa 6:4. U tom periodu Srbija je propustila nekoliko šansi da se ozbiljnije odlepi i možda prelomi meč.
Poput prve, Hrvatska je treću deonicu dobila sa 3:1, ponovo su Hrvati solidnom odbranom uspeli da zatvore sve prilaze svom golu.
Prava drama viđena je u poslednjoj četvrtini. Neverovatna kiša pretila je da prekine meč, pošto se u jednom trenutku semafor zbog vode pokvario.
Navijači su uprkos velikom nevremenu ostali da bodre reprezentativce, čak i više u od tog trenutka.
 
U poslednjem minutu, odvijala se rezultatska klackalica. Hrvatska je došla do izjednačenja, da bi potom Filip Filipović sa peterca doneo prednost Srbiji 17 sekundi do kraja. Srbija se odbranila i slavila pobedu na kraju.
Nice goals and a great support from the home crowd! At the end of the first half Serbia leads 6 - 5! #Superfinal pic.twitter.com/jBPLcfQDGV
— FINA (@fina1908) June 23, 2019

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.