Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021, 11:08

Srbi poveli Australiju ka medalji

Ženska vaterpolo selekcija Australije, prevođena selektorom Predragom Mihajlovićem i asistentom Dušanom Damjanovićem, na startu Olimpijskih igara pobedila Kanadu sa 8:5

Olimpijske igre počele su uspešno i za Srbe pod zastavom Australije. Ženska vaterpolo reprezentacija ove zemlje, predvođena srpskim stručnjacima - selektorom Predragom Mihailovićem i njegovim asistentom Dušanom Damjanovićem - >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << opravdala je ulogu favorita u meču prvog kola Grupe A, savladavši selekciju Kanade sa 8:5 (1:1, 4:2, 2:1, 1:1).

U prvoj pobedi Australije učestvovala je i Lena Mihailović (24), inače ćerka selektora Predraga Mihailovića, koja je u igri provela nešto više od četiri minuta.

Ljubitelji vaterpola pamte Peđu Mihailovića iz igračkih dana, pošto je sredinom devedesetih bio član šampionske generacije Partizana, zajedno sa Dejanom Savićem, Petrom Trbojevićem, Dačom Ikodinovićem... U karijeri je još igrao za Budvu, Kotor, Niš, kao i turski Galatasaraj, gde je i počeo uspešnu trenersku karijeru.

Od 2011. Mihailović živi u Sidneju, a pre tri godine preuzeo je ženski nacionalni tim Australije. Mihailović i njegov pomoćnik Damjanović predvodili su "Stingerse" do bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Gvangdžou 2019. godine.

Ženska vaterpolo selekcija Australije spada u uži krug kandidata za jednu od medalja, zajedno sa favoritkinjama turnira Amerikankama, kao i selekcijama Španije, Rusije, Mađarske i Holandije.

Naredni meč u Tokiju selekcija Peđe Mihailovića igra u ponedeljak upravo protiv Holandije, a u istoj grupi su još reprezentacije Španije i Južne Afrike.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.