Savić: Zaslužena pobeda; Filipović: Mora bolje sa igračem više

Izvor: RTS, 19.Jun.2019, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Zaslužena pobeda; Filipović: Mora bolje sa igračem više

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, kao i kapiten Filip Filipović složili su se da je pobeda protiv Hrvatske zaslužena, ali i da postoji prostor za napredak u igri.
"Utakmica između dva velika tima i rivala, što se meča tiče, velike oscilacije smo pokazali, nesigurnost pri igraču više, da bi onda odbrana pri igraču manje to ispravila. Pri vođstvu od tri gola smo se opustili, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dozvolili Hrvatskoj da anulira prednost i da uđemo u neizvesnu završnicu. Smatram da smo zasluženo pobedili, nema opuštanja protiv Kazahstana", izjavio je selektor Dejan Savić

Selektor je dodao da posao u grupi još nije završen.
"Moramo da overimo prvo mesto u grupi, nema opuštanja protiv Kazahstana. Utakmice u drugoj grupi će biti takođe zanimljive, jer će odrediti pozicije i protivnike", zaključio je selektor.
Filip Filipović složio se da je odbrana sa igračem manje uspela da donese pobedu, ali da ima prostora za napredak u igri sa igračem više
"Ja smatram da je u jednom trenutku odbrana sa igračem manje funkcionisala i sa njom smo napravili razliku. Istakao bih iks faktora Stojanovića, koji je opravdao poverenje selektora. Nije funkcionisala igra sa igračem više i to mora da biude na boljem nivou ako hoćemo da osvojimo nešto", rekao je Filipović.
"Uvek smo tražili igru kroz odbranu, ali mora da se poradi i na igraču više, da se poboljša procenat. Pogotovo na ovakvim mečevima to su nijanse koje odlučuju. Pohvalio bih ekipu što je verovala do kraja i što je šoka izjednačenja uspela da se trgne i ima konce u svojim rukama", rekao je za RTS Filipović.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Savić o spektaklu, ali i oscilacijama

Izvor: Sportske.net, 19.Jun.2019

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je večeras da je njegova ekipa zasluženo pobedila Hrvatsku u drugom kolu završnog turnira Svetske lige u Beogradu..."Jedna ozbiljna utakmica izmedju sve ozbiljne ekipe, spektakl kao što smo i najavljivali. Velike oscilacije, pre svega srpskog...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.