SL: Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2013, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u gostima Španiju rezultatom 8:6 (1:3, 2:1, 4:0, 1:2) u petom kolu Svetske lige i osvojila prvo mesto u grupi.

"Delfini" u podmlađenom sastavu ostvarila još jednu pobedu

 

 

Vaterpolisti Španije odlično su počeli meč i poveli 3:0, ali se posle toga igra reprezentativaca Srbije popravila, naročito u odbrani. Mandić sa dva, te Ćuk jednim golom smanjuju prednost Španaca na 4:3 na poluvremenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Sve je bilo rešeno u trećoj četvrtini, koju je reprezentacija Srbija odigrala izvanredno i postigla četiri pogotka, ne primivši nijedan. Do kraja meča mrežu Španije tresli su Matović, Šaponjić i Devodić za 8:4.

 

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Ćuk sa tri gola, dva je postigao Mandić, a po jedan Šaponjić, Matović i Dedović.

 

Selektor Srbije Dejan Savić je po završetku meča izjavio:

 

"Momcima svaka čast. Početak je bio nesiguran ali smo popravili igru u odbrani. Ona je do kraja bila fenomenalna, Španci nisu imali rešenje.Sa druge strane našli smo rešenje za njihov presing, pomerili ga i to je rezultiralo boljim napadom i golovima. Čestitke svi zaslužuju, od obojice golmana do svakog igrača.Bili su borbeni, požrtvovani i koncentrisani iako su prvi put igrali u ovakvom sastavu".

 

Srbija je sa maksimalnih 12 bodova završila takmičenje u grupi B, pa će u junu igrati na finalnom turniru u Čeljabinsku.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.