Roma smanjila zaostatak za Juveom

Izvor: RTS, 26.Jan.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma smanjila zaostatak za Juveom

Roma ne odustaje od Skudeta, pobedila je u Veroni sa 3:1 i smanjila zaostatak za Juventusom na "minus 6". Finale EP u rukometu igraju Francuska i Danska, 17.30 RTS2. Španci preko Hrvata do bronze na EP. Stanislas Vavrinka je novi šampion Melburna, u finalu je savladao Rafaela sa 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:3). Finale Kupa Srbije u vaterpolu sastaju se Zvezda i Radnički iz Kragujevca, 20.00 RTS2. Protesti u Brazilu zbog SP. Portland bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Minesote.

Sve vesti i zanimljivosti sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

16.32 - Rukometna reprezentacija Španije osvojila je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Danskoj, pošto je u meču za treće mesto pobedila selekciju Hrvatske sa 29:28 (16:13). Špance su do bronze predvodili Huan Kaneljas sa osam i Žulen Aginagalde sa sedam golova, dok se u poraženom timu istakao Domagoj Duvnjak, strelac osam golova. Španija se na ovaj način revanširala Hrvatskoj za poraz od pre dve godine na šampionatu u Beogradu od 31:27. U finalu EP danas od 17.30 sastaju se Danska i Francuska.

16.01 - Olimpijski šampion u spustu Švajcarac Didije Defago pobednik je superveleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Kicbilu. Defago je do iznenađujućeg trijumfa došao u vremenu od 1:10.38 minuta, ispred Amerikanca Bodea Miler, koji je zaostao pet stotinki za pobednikom. Norvežanin Aksel Lund Svindal povećao je vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa, pošto je treće mesto podelio sa Maksom Francom iz Austrije - 1:10.53. Trka u Kicbilu bila je skraćena i odložena na tri sata zbog jakog snega i vetra u austrijskom ski centru.

15.22 - Fudbaleri Almerije pobedili su na svom terenu Hetafe sa 1:0, u utakmici 21. kola španskog prvenstva i izvukli se iz zone ispadanja. Jedini gol na utakmici postigao je Džonatan Zongo u 49. minutu. On je loptu u mrežu sproveo glavom posle kornera Hesusa Fernandesa. Almerija je tako prekinula niz od dva poraza i sa 22 boda nalazi se na 15. mestu na tabeli, sa tri boda više od Valjadolida, koji je prvi u zoni ispadanja. Hetafe, koji nije pobedio u poslednjih šest kola, ostao je u sredini tabele, na 12. mestu sa 24 boda.

15.00 - Fudbaler Milana Mario Baloteli rekao je da bi voleo ponovo da sarađuje sa menadžerom Čelsija Žozeom Morinjom, ali pod uslovom da portugalski stručnjak pređe u Mančester Siti. Baloteli i Morinjo sarađivali su u Interu od 2008. do 2010. godine, kada je italijanski napadač dobio prvu i pravu šansu u seniorskoj konkurenciji. "Naravno da bih voleo ponovo da sarađujemo. U početku smo imali neke nesuglasice, ali se to posle pretvorilo u uzajamno poštovanje. Sada imamo pravo prijateljstvo. Ipak, rekao sam da ne bih mogao da igram u nekom drugom klubu u Engleskoj osim Mančester Sitiju, jer su mi njihovi navijači pružali podršku kada mi je bilo najbitinije", rekao je Baloteli za "Sandej Miror". Baloteli je posle Intera igrao za Mančester Siti, za koji je na 80 utakmica postigao 30 golova.

14.36 - Fudbaleri Rome savladali su u gostima ekipu Verone sa 3:1 (1:0) u okviru 21. kola italijanske Serije A. Roma je zabeležila 15. pobedu u šampionatu i sada zaostaje šest bodova za vodećim Juventusom. Gosti su poveli pogotkom srpskog internacionalca Adema Ljajića, koji je pred kraj prvog poluvremana iskoristio prodor i asistenciju napadača iz Obale Slonovače Žervinja. Verona je izjednačila u 49. minutu preko Emila Halfredsona, a asistent je bio Masimo Donati. Prednost Romi u 60. minutu doneo je Žervinjo posle udaraca sa ivice kaznenog prostora, dok je konačan rezultat postavio Frančesko Toti golom iz penala u 82. minutu.

14.11 - Mikael Esjen mogao bi da se vrati u Čelsi, jer zbog povrede kolena nije uspeo da prođe lekarske preglede u Milanu. Kako prenosi italijanski list "La Republika", Esjen nije potpisao ugovor sa rosonerima, iako je u Milano došao još u petak. Igrač sredine terena će u narednom periodu obaviti nove testove kako bi se utvrdilo stanje njegove stare povrede kolena.

13.52 - Fudbaler Borusije iz Dortmunda Jakub Blaščikovski povredio je prednje ukrštene ligamenata kolena i predstoji mu pauza od oko šest meseci, saopštio je klub. Blaščikovski se povredio u subotu na meču 18. kola Bundeslige protiv Augsburga (2:2) i biće podvrgnut operaciji. "Ova povreda me neće poremetiti. Vratiću se na teren još jači", rekao je Blaščikovski. Tim trenera Jirgena Klopa zaista nema sreće ove sezone, pošto su pre Blaščikovskog povrede doživeli standardni štoperi Neven Subotić i Mats Humels. 

13.30 - Više od 2.000 ljudi okupilo se na ulicama Sao Paula na protestima zbog previsokih troškova organizacije Svetskog fudbalskog prvenstva koje će se ovog leta održati u Brazilu. Većina stanovnika Brazila je ljuta zbog izgradnje preskupih stadiona i zahtevaju da se ta sredstva ulože u poboljšanje javnog prevoza, zdravstvene zaštite i obrazovanja. Grupa "The Anonymous Rio" juče je navela na Fejsbuku da "neće biti Svetskog prvenstva".  

12.45 - Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić, najavio je da će podneti ostavku na Skupštini Saveza, koja je prvobitno zakazana za 28.januar, ali je odložena jer nema kandidata za novog pedsednika. 

 12.09 - Stanislas Vavrinka je osvojio Australijen open pošto je u finalu pobedio Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima.

09.04 - Finale Kupa Srbije za vaterpoliste igraju branilac trofeja Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca. Susret počinje u 20.00 časova. Direktan prenos je na našem Drugom programu.

08.48 - U finalu Evropskog prvenstva u rukometu igraju Francuska i Danska. Meč počinje u 17.30 časova. Prenos je na našem Drugom programu. Pre ovog susreta u borbi za treće mesto igraju Hrvatska i Španija, 15.00 časova.

08.37 - U noćas odigranim utakmicama NBA lige postignuti su sledeći rezultati: Šarlot - Čikago 87:89, Toronto - Klipersi 118:126, Filadelfija - Oklahoma 91:103, Memfis - Hjuston 99:81, Milvoki - Atlanta 87:112, Denver - Indijana 109:96, Juta - Vašington 104:101, Portland - Minesota 115:104.

08.29 - Dosadašnji fudbaler londonskog Čelsija Huan Mata potpisao je ugovor sa Mančester Junajtedom. Njegov transfer je vredan 37,1 milion funti, što je novi klupski rekord "crvenih đavola". Ne ističe se, međutim, na koliko godina je Mata potpisao ugovor. "Presrećan sam zbog dolaska u Junajted. Proveo sam nekoliko lepih godina u Čelsiju, ali došlo je vreme za nove izazove. Junajted je pravi klub za mene i imam šansu da učestvujem u stvaranju jednog dela istorije na Old Trafordu", rekao je Mata i dodao: "Čelsi je vrhunski klub i tamo imam mnogo prijatelja, ali nisam mogao da odbijem ponudu Junajteda. Radujem se dolasku u novi klub i nadam se da ćemo zajedno beležiti uspehe u budućnosti", dodao je Mata.

08.17 - U 21. kolu Serija sastaju se:Verona - Roma, Kaljari - Milan, Inter - Katanija, Livorno - Sasuolo, Parma - Udineze, Sampdorija - Bolonja, Torino - Atalanta, Fiorentina - Đenova. Odigrano u subotu: Napoli - Kjevo 1:1, Lacio - Juventus 1:1.

08.12 - Primera 21. kolo igraju: Alemrija - Hetafe, Osasuna - Atletik Bilbao, Valjekano - Atletiko Madrid, Barselona - Malaga. Odigrano u subotu: Real Madrid - Granada 2:0, Valjadolid - Viljareal 1:0, Valensija - Epsanjol 2:2, Sevilja - Levante 2:3

08.07 - Parovi 18. kola fudbalskog prvenstva Nemačke: Verder - Braunšvajg, Hamburg - Šalke. Odigrano u subotu: Borusija (D) - Augsburg 2:2, Frajburg - Bajer Leverkuzen 3:2, Nirnberg - Hofenhajm 4:0, Štutgart - Majnc 1:2, Volfsburg - Hanover 1:3, Ajntraht - Herta 1:0. Petak: Borusija (M) - Bajern Minhen 0:2

08.00 - Šesnaestina finala FA Kupa danas se sastaju: Šefild Junajted - Fulam, Čelsi - Stouk. Odigrano u subotu: Bornmut - Liverpul 0:2, Sanderlend - Kiderminster 1:0, Bolton - Kardif 0:1, Sautempton - Jeovil 2:0, Hadersfild - Čarlton 0:1, Port Vejl - Brajton 1:3, Sautend - Hal 0:2, Ročdejl - Šefild Vensdej 1:2, Vigan - Kristal Palas 2:1, Mančester Siti - Votford 4:2, Birmingem - Svonsi 1:2, Stivenejdž - Everton 0:4.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.