Poraz Srbije, Hrvatima po zasluzi

Izvor: B92, 23.Jan.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Srbije, Hrvatima po zasluzi

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Crne Gore sa 11:7 u petom, poslednjem kolu A grupe Evropskog prvenstva u holandskom Ajndhovenu.

Našem nacionalnom timu meč rezultataski ništa nije značio jer je sa prethodne četiri pobede već obezbeđeno prvo mesto i direktni plasman u polufinale.

Sa druge strane, Crnogorci su trijumfom obezbedili plasman u doigravanje za polufinale. Hrvati su završili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenje jer je Nemačka dobila Rumuniju u poslednjem meču sa 10:9.

Ekipa Dejana Udovičića ušla je u meč opušteno i rasterećeno, dok su Crnogorci mnogo više ’grizli’. Osim početnog vođstva, sve ostalo bilo je u znaku Crne Gore, koja je zasluženo stigla do pobede.

Srbija je bila veoma loša sa igračem više, što je bilo presudno za poraz, a na drugoj strani odličan je bio golman Šćepanović. Trostruki strelci za Crnu Goru bili su Aleksandar Ivović i Mlađan Janović, dok su po dva pogotka za Srbiju postigli Živko Gocić i Duško Pijetlović.

Srbija će u polufinalu u petak od 18 sati igrati sa pobednikom duela između drugoplasirane ekipe iz druge grupe i one koja zauzme treće mesto u našoj.

Tabela, grupa B:

1. Srbija 12

2. Crna Gora 10

3. Nemačka 9

4. Hrvatska 9

5. Španija 4

6. Rumunija 0
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Crne Gore pobedili Srbiju, Hrvatska ide kući

Izvor: Blic, 23.Jan.2012

Vaterpolisti Srbije poraženi su u poslednjem kolu grupe A od Crne Gore sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0). Zahvaljujući ovom rezultatu, u polufinale su se plasirale i Srbija i Crna Gora, dok je ekipa Hrvatske, kojoj je trebalo da "delfini" ne izgube, ostala bez završnice takmičenja pošto je Nemačka savladala...

Nastavak na Blic...

Bezbolan poraz “delfina”

Izvor: RTS, 23.Jan.2012

U meču koji je Crnoj Gori značio sve, a Srbiji ništa, trijumfovale su “ajkule” sa 11:7. Obe ekipe idu dalje. “Delfini” i pre ove utakmice obezbedili direktan plasman u polufinale, dok su Crnogorci ovom pobedom obezbedili drugo mesto u grupi i u četvrtfinalu igraju sa trećim iz druge grupe...Naši...

Nastavak na RTS...

EP: Poraz Srbije naljutio najviše Hrvate (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 23.Jan.2012

Poraz Srbije od Crne Gore u poslednjem kolu B grupe Evropskog šampionata nije tragičan, ukoliko se posmatra sa samo jedne strane. One u kojoj motiv igra najveću ulogu.

Nastavak na Sportal.rs...

Hrvatski mediji: Farsa Srba i Crnogoraca

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Jan.2012

Krenule su prve prozivke na račun srpskih vaterpolista posle poraza od Crne Gore. Dogodilo se i to da hrvatska nacija celim srcem navija za Srbiju i ali smo ih ipak razočarali.. . Da bi produžili boravak u Ajndhovenu, Crnogorci su morali da trijumfuju u utakmici poslednjeg kola Grupe B. Pobedom od...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Prlainović odgovorio Hrvatima: Nije bilo puštanja!

Izvor: Sportal.rs, 24.Jan.2012, 11:10

Poraz Srbije od Crne Gore u poslednjem kolu B grupe EP u Ajndhovenu najviše je zaboleo Hrvate, pošto su spletom okolnosti ostali bez mogućnosti da brane zlato osvojeno u Zagrebu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.