Moćni delfini: Kazahstan samo priprema za Kanadu

Izvor: Sportske.net, 21.Jun.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni "delfini": "Kazahstan samo priprema za Kanadu"

Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Stefan Ćirić rekao je da je večerašnji meč protiv Kazahstana bio priprema njegove ekipe za utakmicu protiv Kanade u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige.

"Utakmica koja nam je služila da se pripremimo za nastavak takmičenja. Rutinski smo priveli kraju, držali smo koncentraciju sve vreme i nijednog trenutka nismo doveli rezultat u pitanje", rekao je Ćirić novinarima posle meča.

Vaterpolo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << reprezentacija Srbije pobedila je večeras Kazahstan sa 20:6 u poslednjem trećem kolu grupne faze završnog turnira Svetske lige i tako obezbedila prvo mesto u Grupi B.

Srbija će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Kanade.

"Oni su iznenadili, pobedili su Mađare, pa su su imali veliki pad protiv Japana, pa su danas namučili Španije tri četvrtine. Maksimalno oprezno ćemo se pripremiti za sutrašnji meč. Nema opuštanja. Apsolutni smo favoriti i to sutra treba da pokažemo", rekao je Ćirić.

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović kazao je da je današnji dan bio "opuštajući" za njegov tim.

"Nismo imali trening jutros i ovu utakmicu nismo ni odigrali na maksimalnom nivou. Posle prve četvrtine smo već usporili malo ritam i počeli psihički da se spremamo za Kanadu", rekao je Pijetlović.

On je ocenio da je Kanada jača od Kazahstana i da može da dobije bilo koga na turniru.

"Fizički su izuzetni spremni, sigurno da će biti teško. Ako se opustimo, nećemo lagano dobiti utakmicu. Ako se pripremimo, kako treba kako treba da se pripremi jedna ekipa koja igra četvrtifinale, mislim da da nećemo imati problem", rekao je Pijetlović.

Selektor vaterpolista Kazahstana Dejan Stojanović rekao je večeras da je očekivao bolju igru i rezultat svoje ekipe u Beogradu, ali je istakao da tim ipak napreduje.

"Teško je reći koliko, pogotovo posle ovakvih rezultata, ali sigurno da napreduju i nadam se da će iskoristiti svaki sekund igre sa ovakvim igračima. Mislim da je dobro iskustvo. Nadao sam se boljim rezultatima i boljoj igri, ali je ovo realno stanje i kvalitet na kraju ispliva na površinu. Puno rada je pred nama da bismo bili spremni za ono što je nama primarno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre za Aziju gde mi tražimo i čekamo novu šansu", rekao je on.

Upitan da li su njegovi igrači možda bili impresionirani imenima svetskog vaterpola, Stojanović je kazao da je to možda i bio jedan od problema.



"Mislim da su previše impresionirani i o tome moramo da razgovaramo. U redu je respekt, ali da to nije nešto što prelazi u strah",
rekao je selektor Kazahstana.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delfini protiv Kanade u borbi za polufinale

Izvor: RTS, 21.Jun.2019

Vaterpolisti Srbije sastaju se sa selekcijom Kanade od 21 čas u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige. Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Stefan Ćirić, posle pobede nad Kazahstanom u trećem meču završnog turnira Svetske lige, rekao je da je ekipa bila fokusirana tokom...

Nastavak na RTS...

Srbija ubedljiva protiv Kanade za polufinale Svetske lige

Izvor: Beta, 21.Jun.2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige u Beogradu, pošto je večeras u četvrtfinalu pobedila Kanadu sa ubedljivih 20:5 (5:2, 6:2, 4:0, 5:1).U borbi za finale Srbija će sutra igrati protiv Australije koju je već pobedila na završnom turniru. Najefikasniji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.