EP za vaterpoliste u Kombank areni?

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP za vaterpoliste u Kombank areni?

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste čiji će domaćin biti Beograd 2016. godine, moglo bi da se održi u 'Kombank areni', saopštio je Vaterpolo savez Srbije (VSS).

Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN), koju je predvodio izvršni direktor Paolo Frihneht, je na sastanku s državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem u sredu, upoznala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delegaciju Ministarstva omladine i sporta s mogućnošću da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2016. godine održi u Areni.

Kako se navodi u saopštenju, u najvećoj hali na Balkanu bi za tu priliku bio instaliran montažni bazen.

Frihneht je rekao da je takav model uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i Evropsko prvenstvo koje se ovog leta održava u Berlinu.

Peruničić je rekao je da će Vlada Srbije i Ministarstvo, u sklopu svojih nadležnosti i mogućnosti pomoći organizaciju Evropskog prvenstva u Beogradu.

"Beograd se ozbiljno priprema da ugosti najbolje evropske vaterpolo reprezentacije. Vaterpolo je sport s dugom tradicijom i jedan od najpopularnijih u Srbiji i verujem da ćemo ga na ovaj način dodatno popularisati", rekao je Peruničić.

Evropsko prvenstvo u Beogradu 2016. godine će biti i kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru.

To će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu koje je ikada održano, jer će se prvi put u muškoj konkurenciji takmičiti 16, a u ženskoj 12 nacionalnih timova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP za vaterpoliste u Kombank areni?

Izvor: B92, 17.Apr.2014

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste čiji će domaćin biti Beograd 2016. godine, moglo bi da se održi u 'Kombank areni', saopštio je Vaterpolo savez Srbije (VSS)...Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN), koju je predvodio izvršni direktor Paolo Frihneht, je na sastanku s državnim sekretarom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.