Crnogorci iznenadili Srbe, Hrvati blizu eliminacije

Izvor: Politika, 23.Jan.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci iznenadili Srbe, Hrvati blizu eliminacije

AJNDHOVEN – Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je danas iznenađenje u petom kolu B grupe Evropskog prvenstva, pošto je savladala prvoplasiranu Srbiju sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) i plasirala se u četvrtfinale turnira.

Izabranici Dejana Udovičića još ranije su osigrali prvo mesto i direktan plasman u polufinale. Crnogorci su zauzeli drugu poziciju i u četvrfinalu će igrati protiv trećeplasiranog tima iz A grupe.

Nezadovoljni ovakvim ishodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << meča biće vaterpolisti Hrvatske, koji su sve dalje od od četvrtfinala, pošto im je za plasman u tu fazu sada potrebno da poslednjeplasirana Rumunija napravi „čudo” i iznenadi Nemačku u preostalom meču ove grupe.

Duel sa Crnom Gorom je, bez sumnje, bila najlošija predstava igrača Srbije u dosadašnjem toku kontinentalnog šampionata.

Vaterpolisti Srbije su tokom celog meča bili izuzetno neprecizni, bez prave organizacije u napadu, a izostala je i prepoznatljiva čvrstina u odbrani.

Crnogorska ekipa je dominirala, a Srbija nakon početnog vođstva od 2:0 kao da je potpuno pala, što je rival znalački umeo da iskoristi.

Izabranici selektora Ranka Perovića „vezali” su šest golova, preokrenuli na 6:2 i najavili veliku pobedu i zlata vredne bodove.

Uspela je Srbija u završnici treće i na početku četvrte deonice da priđe 8:6 i 9:7, ali tada nije iskoristila napade sa igračem više, dok je na drugoj strani odlični Predrag Jokić postigao 10. gol za Crnu Goru i tako razrešio sve dileme oko pobednika.

Trostruki strelci za Crnu Goru bili su Aleksandar Ivović i Mlađan Janović, dok su po dva pogotka za Srbiju postigli Živko Gocić i Duško Pijetlović.

Tanjug

objavljeno: 23.01.2012.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delfini "pustili" Crnogorce, Hrvati idu kući

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jan.2012

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Crne Gore sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) u poslednjoj utakmici prve faze Evropskog prvenstva u Ajndhovenu...Srbija je i pored poraza obezbedila direktan prolaz u polufinale dok će Crna Gora ići u razigravanje gde će se sastati sa Italijom ili Grčkom.I...

Nastavak na NaDlanu.com...

VATERPOLISTI SRBIJE IZGUBILI OD CRNOGORACA I IZBACILI HRVATE

Izvor: Kurir, 23.Jan.2012

AJNDHOVEN - Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je iznenađenje u petom kolu B grupe Evropskog prvenstva, pošto je savladala prvoplasiranu Srbiju sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) i plasirala se u četvrtfinale turnira..AJNDHOVEN - Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je iznenađenje u petom...

Nastavak na Kurir...

VATERPOLO: Jeste li čuli vic dana?

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Jan.2012

Crna Gora je savladala Srbiju i na taj način obezbedila prolaz u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Hrvati nisu imali sreće, na kraju su eliminisani, a za zlu sudbinu optužili su Srbe i Crnogorce. Umesto da gledaju u svoje dvorište... . Odmah posle meča Srbije i Crne Gore pojavio se i vic, koji...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Vaterpolisti Srbije izgubili od Crne Gore, ispali Hrvati

Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2012, 00:44

AJNDHOVEN - Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je iznenađenje u petom kolu B grupe Evropskog prvenstva, pošto je savladala prvoplasiranu Srbiju sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) i plasirala se u četvrtfinale turnira...Izabranici Dejana Udovičića još ranije su osigrali prvo mesto i direktan...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.