Izvor: Radio 021, 08.Mar.2021, 08:08

VIDEO: Više hiljada Rumuna protestovalo protiv vakcinacije

Oko 3.000 protivnika vakcine protiv virusa korona okupilo se juče u Bukureštu ispred parlamenta, dok su rumunske vlasti najavile nova ograničenja zbog rastućeg broja zaraženih.

Demonstranti su mahali rumunskim zastavama i uzvikivali "Sloboda", "Dosta s maskama" i "Nećemo prisilnu vakcinaciju".

Protestu je prisustvovao Georg Simion, lider rumunske ekstremno desničarke stranke AUR, koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << protivi obaveznoj vakcinaciji protiv virusa korona.

U Rumuniji od 19 miliona stanovnika vakcinu je primilo oko 1,7 miliona ljudi.



U toj zemlji danas stupaju na snagu oštrije mere protiv korona virusa, koje će trajati dve nedelje. Među tim merama je prelazak na onlajn nastavu. Uveden je i policijski čas od 23 do 6 časova.

U Rumuniji je od početka epidemije zaraženo 828.000 ljudi, od kojih je umrlo 20.900 osoba.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Koliko je Jagodinaca primilo vakcinu? VIDEO

Izvor: B92, 08.Mar.2021

Za mesec i po dana od početka imunizacije, u Jagodini je prvu dozu vakcine u borbi protiv korona virusa primilo više od 12 hiljada ljudi, dok je revakcinisano više od 6000 pacijenata...Imunizacija u ovom gradu vrši se na tri punkta: u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Sportskoj hali „JASSA“. Svi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.