UKC: Vakcinacija rizičnih pacijenata u subotu, interesovanje ne jenjava

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2021, 11:19

UKC: Vakcinacija rizičnih pacijenata u subotu, interesovanje ne jenjava

Interesovanje rizičnih pacijenata za vakcinaciju u Urgentnom centru se ne smanjuje, kaže zamenik generalnog direktora Radmilo Janković. Za razliku, od prethodnog vikenda kada su dežurali oba dana, ove nedelje predviđeno je da se samo u subotu vakciniše 100 prijavljenih.

Pacijenti koji su zbog neke hronične bolesti ili ranije alergijske reakcije oklevali da se vakcinišu ili su iz preventivnih razloga odbijeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i dalje mogu da se vakcinišu u niškom Urgentnom centru.

Interesovanje je i dalje veliko, za subotu se prijavilo 96 pacijenata koji će dobiti Fajzer vakcinu i 4 koji su odabrali kinesku Sinofarm, kaže Janković.

Kako bi pacijente iz zdravstveno rizičnh grupa motivisali da se vakcinišu protiv virusa korona, od prošlog vikenda u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra organizuju vakcinaciju pod kompletnim zdravstvenim nadzorom.

Prošlog vikenda u Urgentnom centru vakcinisano je 179 pacijenata, a samo jedna žena imala je alegijsku reakciju. Vakcinacija građana u Urgentnom centru biće organizovana dok ima zainteresovanih, uz prisustvo hematologa i anesteziološke ekipe koja je potpuno opremljena za reagovanje u slučaju da se razviju alergijske reakcije i anafilaktički šok. Iz UKC-a podsećaju da građani koji pripadaju rizičnim grupama za vakcinaciju u Urgentnom centru mogu da se prijave na broj 066/8051547.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.