U Rasinskom okrugu više od 1.000 vakcinisanih dnevno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 09:25

U Rasinskom okrugu više od 1.000 vakcinisanih dnevno

Na području Rasinskog okruga vakcinacijom je obuhvaćen 31 procenat punoletnih građana, a dnevno se u proseku vakciniše nešto više od 1.000 građana.

Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja Kruševac, kaže za RTS da je na teritoriji grada do sada vakcinisano 35 odsto odrasle populacije. Smatra da je to dobar odziv.

Kada je u pitanju kovid-ambulanta, navodi da ima povezanosti između velikog broja vakcinisanih sa padom broja prvih pregleda. Raduje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je istakla, i manji broj slanja na infektivno odeljenje.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, broj novoobolelih u Rasinskom okrugu je 26, najviše u Trsteniku - 11, u Kruševcu 8.

U kruševačkoj kovid-bolnici trenutno je smešteno 140 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i to ne samo iz Rasinskog okruga, već iz cele Srbije.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.