U Kuli počela vakcinacija stanovništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 16:35

U Kuli počela vakcinacija stanovništva

Danas je u Kuli počela masovna imunizacija stanovništva, pripremljeni i punktovi po selima opštine

Opština Kula započela je, među prvim opštinama u Vojvodini, vakcinaciju stanovništva starijeg od 75 godina, a najstariji stanovnik opštine Kula koji je primio vakcinu je Milinko Petković 1930. godišta.

Za ovu fazu vakcinacije u Kuli iz Zavoda za javno zdravlje Sombor stiglo je 360 vakcina proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sinofarm iz Kine, a ona se trenutno vrši na jednom punktu u mesnoj zajednici Donji grad.

"Prvog dana je počela vakcinacija najstarijih građana iz cele opštine, po spisku koji se dobija iz centralnog registra. Kako broj prijavljenih bude rastao, tako će se aktivirati i centri u Ruskom Krsturu, Sivcu, Crvenki i Kruščiću. Na terenu se nalaze ekipe iz Doma zdravlja u Kuli, kao i volonteri Crvenog krsta", rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine i komadant kriznog štaba, obilazeći rano jutros punkt za vakcinaciju.

Dan ranije, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, održao je sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća i mesnih zajednica, gde je tema bila početak masovne imunizacije na teritoriji opštine Kula. Definisani su punktovi sa početak imunizacije stanovništa u selima, a direktori komunalnih preduzeća i sekretari mesnih zajednica u obavezi su da dezinfikuju i pripreme punktove, kako bi se uspešno sprovela imunizacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela vakcinacija protiv korona virusa u kulskoj opštini

Izvor: 025info.rs, 20.Jan.2021

Danas je u Kuli počela masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa. U skladu sa brojem prijavljenih u kulsku opštinu je danas stiglo tri stotine doza vakcine. Imunizacija se obavlja u prostorijama Mesne zajednice „Donji grad“ i to za celu opštinu. U zavisnosti od rasta broja prijavljenih...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.