Somalska kampanja imunizacije dece novom vakcinom

Izvor: Blic, 25.Apr.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalska kampanja imunizacije dece novom vakcinom

Zdravstveni zvaničnici Somalije su pokrenuli kampanju imunizacije dece novom vakcinom "pet u jedan" (koja štiti od pet bolesti), čime bi trebalo da bude spaseno na hiljade života.

Od prošle godine mir se, posle dvadesetogodišnjih građanskih sukoba, sve više učvršćuje u Somaliji, a zdravstvenim timovima su dostupni sve veći delovi te zemlje. Ipak se očekuje da će možda biti problema u sprovođenju vakcinacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u oblastima koje kontrolišu militantne snage pokreta Al-Šabab.

U međuvremenu su danas, u Abu Dabiju, svetski zdravstveni lideri izneli šestogodišnji plan za iskorenjivanje dečje paralize, za čiju je realizaciju već obezbeđeno tri četvrtine od potrebnih 5,5 milijardi dolara.

Osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts, jedan od najangažovanijih pojedinaca u globalnim zdravstvenim akcijama, istakao je na skupu značaj još većih nastojanja da vakcine koje spasavaju život dopru do sve dece.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.