Kubansku vakcinu primiće oni koji to žele

Izvor: Cafe.ba, 02.Nov.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubansku vakcinu primiće oni koji to žele

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će pacijenti, kandidati za kubansku vakcinu koja se koristi kao terapija za karcinom pluća, biti testirani i imati priliku za vakcinaciju.

Lončar je rekao novinarima u Beogradu da će odgovorni nastojati da što više pacijenata pripreme za primjenu terapije do dolaska kubanskih stručnjaka, koji se očekuje za desetak dana.

Povodom informacija da država nije nabavila dovoljno vakcina za sve koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << su zainteresovani, on je istakao da će vakcine biti nabavljane po potrebi.

"Imamo 1.670 jedinica, da nabavljamo stotine hiljada nije realno. Za one koji ispune uslove nabavićemo vakcine", rekao je ministar Lončar odgovarajući na pitanje zašto je nabavljeno samo onoliko jedinica koliko odgovara potrebama 30 pacijenata.

Lončar je objasnio i da je dobijanje kubanske vakcine dobrovoljno i da je pitanje koliko ljudi koji boluju od navedenog tipa karcinoma žele da je prime.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.