Kon: Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj mrtvih

Izvor: B92, 28.Okt.2021, 14:09

Kon: "Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj mrtvih"

Da bi se zaustavila epidemija, dve stvari moraju da idu paralelno – s jedne strane 24 sata kovid propusnice, a sa druge ubrzana vakcinacija.

To je izjavio danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je rekao da je činjenica da važenje kovid propusnica posle 22 sata "nije i neće moći da se pokaže dovoljnim" i istakao da bez ozbiljnih restriktivnijih mera nema naglog opadanja broja novoobolelih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata i nema nikakve podele po tom pitanju, čitav medicinski deo to potpuno podržava", rekao je Kon za TV Tanjug.

On je rekao da pojedini nemiri i protesti, koji se održavaju zbog uvedenih kovid propusnica, "uopšte nisu bitni u ovom trenutku".

"Moramo obezbediti našim zdravstvenim radnicima da mogu da rade, a u ovakvom tempu, oni su toliko zasuti da će biti propusta i nemogućnosti zakazivanja kašnjenja nekih non-kovid stanja. Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj umrlih", naglasio je Kon.

On je naveo da bez restriktiktivnih mera prelazak na onlajn nastavu ne bi imalo ozbiljan efekat koji se očekuje.

"Tražili smo zatvaranja na 10 dana svega osim onoga za životne protrebe, a apsolutni minimum da bi moglo da se očekuje ozbiljnije delovanje mera jeste 24 sata da se uvedu kovid propusnice. Sutra će izaći Ministarstvo prosvete sa modelima za škole za sledeću nedelju", kazao je Kon.

On kaže da je inicirao i da je razgovarao sa ministrom Lončarom i Ružićem te da je došlo do saglasnosti da bez stiktnijih mera u celoj populaciji nema efekta.

"U tom trenutku ima smisla zatvarati škole. To tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje", rekao je Kon, a prenosi "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Kovid propusnice od 22 sata – da bi se uigrao sistem i da ne bi bio haos

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2021

Iako brojke upozoravaju, nije doneta odluka da se uvaže preporuke lekara iz Kriznog štaba i produži važenje kovid propusnica na 24 sata kako se ne bi stvorio haos, tvrdi u odgovoru na pitanje N1 ministar zdravja Zlatibor Lončar.

Nastavak na N1 televizija...

Kon: "Kovid propusnice 24 sata, pa nek se okuplja ko hoće i gde hoće"

Izvor: B92, 28.Okt.2021

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da je jedini neprijatelj virus i da je kovid 19 zlikovac...On je to poručio i onima koji su protiv kovid propusnica i koji su nezadovoljni odlukama Kriznog štaba..."Ti koji se bore protiv kovid propusnica su u grešci, treba da znaju da su u krivu",...

Nastavak na B92...

DR KON ZA "BLIC" O GORUĆIM TEMAMA Gde je bio u noći protesta antivaksera, ima li trvenja u Kriznom štabu, ali i kakva su njegova antitela POSLE TREĆE DOZE

Izvor: Blic, 29.Okt.2021, 07:11

Epidemiolog i član Kriznog štaba u razgovoru za "Blic" istakao je da ne može da se čeka 10 dana do dve nedelje sa merama, te da nećemo videti efekte kovid propusnica posle 22 sata. Ako i dođe do usporavanja, to će biti zbog prirodnog toka, smatra on.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.