Gužve na Sajmu, redovi za vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 17:15

Gužve na Sajmu, redovi za vakcinu

Vakcinacija protiv korona virusa nastavljena je i danas, a zbog velikog interesovanja za imunizaciju ispred hala Beogradskog sajma formirali su se redovi građana koji su strpljivo čekali na vakcinaciju.

Kod hale 11 kolona sugrađana formirana je već pre osam sati ujutru, a u toku pre podneva prostirala skroz do rampe na ulazu za automobile. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Gužva je nastala i ispred hale 3 u kojoj je danas otvoren punkt za imunizaciju koji, sa 24 kabine gde se vrše lekarski pregledi i 28 kabina za vakcinaciju, ima veći kapacitet od hale 11.

Građani se u hale puštaju u manjim grupama.

Procedura po ulasku na vakcinaciju (popunjavanje formulara, elektronska registracija, razgovor sa lekarom i primanje vakcine) ne traje duže od 15 minuta, nakon čega je neophodno u čekaonici provesti još toliko, kako bi se ispratile eventualne reakcije.

Osim na Beogradskom sajmu, vakcinacija sugrađana vrši se i u domovima zdravlja, a predstavnici gradske vlasti najavljuju otvaranje još punktova.

Među njima je i punkt u Belexpocentru na Novom Beogradu koji će biti otvoren umesto punkta u Hali sportova, kako je prvobitno bilo planirano.

U planu je otvaranje punkta i na levoj obali Dunava, a namera gradskih čelnika je da se za to iskoristi Dom zdravlja u Borči.

U Beogradu je tokom jučerašnjeg dana vakcinu protiv korona virusa primilo oko 9.600 građana od čega je na Beogradskom sajmu vakcinisano manje od 3.000 građana, a u domovima zdravlja više od 6.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jutarnji program za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2021, 12:58

Od danas vakcinacija samo građana koji su dobili poziv. Ispred centara za vakcinaciju prethodnih dana bili su redovi. O otkrivanju novog soja korona virusa u Srbiji govori epidemiolog Predrag Đurić. Danas zadnji rok za odlučivanje u vezi sa potvrđivanjem kandidata za poslanike Skupštine Kosova.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.