Dobar odziv građana za vakcinaciju u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 12:11

Dobar odziv građana za vakcinaciju u Subotici

Masovna vakcinacija i u Subotici. Nakon što je ove nedelje vakcinisano više od dve stotine građana dnevno u ambulantu u Šabačkoj, danas je počeo sa radom i punkt u Novoj opštini. U Domu zdravlja su više nego zadovoljni odzivom građana.

Samo u prvih nekoliko sati od kako je otvoren novi punkt za masovnu vakcinaciju, više od stotinu građana primilo je kinesku vakcinu protiv Kovida devetnaest. Za danas je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u planu vakcinacija više od četiri stotine građana, mahom starijih, koji dolaze po pozivu e-Uprave.

"Srećna sam zbog toga jer je ipak bio strah. Ne može se kod dece, ne može se ništa, oni su nam donosili pred vrata maltene. A, sad, to će biti super"- kaže jedna starija Subotičanka.

"Nisam sto odsto sigurna, ja sam malo oprezna, ali kada već masa prima – primićemo i mi"- dodaje druga.

"Velike dvojbe nisam imao iako je ovo ubrzan proces. Ali – nema druge. Nema druge zato što ugroženi smo svi"- mišljenja je jedan starijih gospodin.

Angažovane su tri lekarske ekipe, a vakcinacija će se raditi svakodnevno u terminu od osam do osamnaest časova.

"Samo je vakcinacija lek i možemo svi da se radujemo, sudeći po broju koji dolaze, zaista mislim da su shvatili da nam je jedini spas u vakcini"- poručuje direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković.

U Suboticu je ove nedelje stiglo više od četiri hiljade kineskih vakcina, odnosno više od tri stotine Fajzerovih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA SUBOTICE: Red za vakcinu ispred Nove opštine

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021

Punkt za masovnu imunizaciju Subotičana počeo je sa radom juče u Novoj opštini, a do deset ujutru vakcinu je primilo više od 80 Subotičana...Subotica raspolaže sa 2.100 doza kineske vakcine "Sinofarm", a za prvi dan vakcinacije prijavljeno je 432 građana...Po rečima dr Ivanke Beoković, direktorke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.