Cilj je da do juna revakcinišemo tri miliona ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 17:51

Cilj je da do juna revakcinišemo tri miliona ljudi

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišemo tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas za portal Nova.rs predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek.

Prema zvaničnim podacima, dve doze vakcine do sada je primilo nešto više od 1,26 miliona građana.

Đerlek je ocenio da se kampanjom, tribinama i razgovorom sa građanima povećava broj onih koji se vakcinišu i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultati posebno vidljivi u poslednjih dvadesetak dana.

Prema njegovim rečima, najviše se radilo na stručnom, naučno utemeljenom objašnjavanju medicinskim sestrama i studentkinjama da vakcinacija ne može da ugrozi njihovo buduće potomstvo, niti da utiče na sterilitet.

"Kada smo pričali o sterilitetu, shvatili smo da su se mnoge studentkinje i medicinske sestre plašile. Ipak, kada su videle da je kovid mnogo opasniji, a da od vakcine niko nije dobio sterilitet, povećan je broj medicinskih sestara i studentkinja koje su se vakcinisale", rekao je Đerlek.

Ocenio je i da su građani izloženi velikom broju dezinformacija kada je reč o vakcinama i vakcinaciji, i da su zbog toga uplašeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đerlek: Potrebna revakcinacija tri miliona ljudi za mirnije leto

Izvor: Danas, 22.Apr.2021

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišeno tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas za portal Nova.rs predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.