Železnička nesreća u Filadelfiji, poginulo sedmero

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnička nesreća u Filadelfiji, poginulo sedmero

Najmanje sedam osoba je poginulo, a više od 200 povređeno kada je putnički voz "An Amtrak" iskočio je iz šina na severu Filadelfije. Neki od povređenih su u kritičnom stanju.
Predstavnici železničke kompanije naveli su da je u vozu, koji je išao iz Vašingtona za Njujork, bilo 238 putnika i pet članova posade. Iz šina je ispalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sedam vagona, među kojima i lokomotiva, prenosi Tanjug.

Vlasti navode da ne znaju šta je prouzorakovalo železničku nesreću u kojoj su neki vagoni rasuti unaokolo i prevnuti na krov, u ulici Ričmond, pored reke Delaver, prenosi Rojters.
Gradonačelnik Majkl Nater rekao je na konferenciji za novinare da su vatrogasci izvestili da je pored pet poginulih još šest u kritičnom stanju.
Nekoliko bolnica u gradu izvestilo je da su primili više od 100 pacijenata sa mesta nesreće.
Železnički saobraćaj između Njujorka i Filadelfije do daljeg je obustavljen.

Si-En-En je preneo mišljenje FBI-ja da nema nikakvih naznaka da se nesreća dogodila zbog terorističkog napada i da nisu našli ništa sumnjivo. Vremenske okolnosti su bile sasvim povoljne.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.