Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Washington kritizira Kazahstan zbog referenduma

Sjedinjene Američke Države osudile su planove Kazahstana da produži mandat predsjedniku Nursultanu Nazarbajevu do 2020., bez izbora planiranih za 2012. “To bi bio korak unatrag za kazahstansku demokraciju”, stoji u saopćenju američke vlade. Kazahstanski parlament je odobrio održavanja referenduma na kojem bi se gradjani izjašnjavali o produženje mandata Nazarbajevu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SAD protiv produženja mandata Nazarbajevu

Izvor: Danas, 04.Jan.2011

Sjedinjene Američke Države osudile su juče namere vlasti Kazahstana da putem referenduma produže predsednički mandat lidera Nursultana Nazarbajeva do 2020. i tako zaobiđu predsedničke izbore predviđene za narednu godinu. „Verujemo da će nacionalni referendum koji će zameniti predsedničke...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.