Vreme da Iran uputi jasnu poruku

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vreme da Iran uputi jasnu poruku"

Portparol Bele kuće Džoš Irnest izjavio je da je vreme da Iran "uputi jasnu poruku i pređe s reči na dela".

On je to izjavio dva dana pre isteka roka za postizanje okvirnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

"Pregovaramo više od godinu dana i sada je vreme da Iran uputi jasnu poruku međunarodnoj zajednici i preduzme određene mere koje će potkrepiti retoriku da neće da pravi atomsku bombu", rekao je Irnest dok se u Lozani ubrzanim tempom vode pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmedju Teherana i šest velikih sila.

Iran i grupa 5 plus 1 (stalne članice Saveta bezbednosti UN - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska, plus Nemačka) pokušavaju da do 31. marta postignu okvirni sporazum, a do 30. juna i konačni dogovor.

Diplomatski izvori javili su danas da je na pomolu dogovor o nekoliko ključnih tačaka, dok je iranska strana navela da je još ostalo otvorenih pitanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.