Vlada Kosova kupuje četiri ambasade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2009, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova kupuje četiri ambasade

PRIŠTINA - Vlada Kosova je donela odluku da za potrebe diplomatske službe kupi četiri ambasade - u Vašingtonu, Londonu, Parizu i Briselu.

Kako je saopšteno u Prištini, vlada je usvojila zahtev Ministarstva spoljnih poslova Kosova da se zbog ograničenog budžeta za početak obezbede sredstva za kupovinu četiri diplomatska predstavništva Kosova.

Kosovski premijer Hašim Tači je rekao da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlada usredsrediti na ove ambasade zbog sredstava koja ima na raspolaganju.

Zamenica ministra spoljnih poslova Kosova Vljora Čitaku je izjavila da su za ovu namenu obezbeđena sredstva u visini od 10 miliona evra, iako je prethodno vlada odlučila da se za kupovinu ambasada obezbedi 25 miliona evra.

Otpravnici poslova u deset ambasada Kosova su za sada smešteni u objektima koji su uzeti pod zakup i u ovom trenutku se susreću sa mnogobrojnim problemima sa prostorom kao i logističkim problema.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.