Vidite BiH, a nas ovde u Vašingtonu svi hvale

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vidite BiH, a nas ovde u Vašingtonu svi hvale"

Predsednik Vlade u ostavci Ivica Dačić izjavio je večeras da situacija u Bosni, gde su se raširili protesti, pokazuje koliko su "mir i stabilnost na Balkanu relativna kategorija".

Jedan od čelnika DEA Tomas Hering i Ivica Dačić u Vašingtonu  

"Stanje u BiH pokazuje koliko je malo potrebno da dođe do destabilizacije. U tom tom smislu važno je da Srbija bude politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stabilna, faktor mira i to je naš drzavni prioritet", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije iz Vašingtona, gde boravi u višednevnoj posti.

 

Srbiji je, takođe, prioritet što bolja međunarodna pozicija, rekao je Dačić i dodao da srpkim vlastima svi odaju prizanje na onome što je urađeno u tom pravcu. Prema njegovim rečima, Srbija ima prijateljske odnose sa Rusijom, Kinom i pozitivan tok odnosa sa SAD.

 

Od Srbije se očekuje da ne dozvoli da događaji u regionu, izbori za Skupštinu Srbije, kao i na Kosovu i Metohiji, ne naruši dijalog Beograda i Prištine, rekao je Dačić.

 

"Od svih sagovornika sam čuo da je Srbija uradila ono što je govorila, da će imati konstruktivnu ulogu u dijalogu sa Prištinom u Briselu, da ćemo učiniti sve na planu unutrašnjih reformi, i na razvoju bilateranih odnosa sa SAD, što se ovde visoko ceni", rekao je on.

 

O sednici Saveta bezbednosti o Kosovu u ponedeljak u Njujorku, Dačić je rekao da će ukazati na važnost nastavka mirovnog procesa, potpune bezbednosti za sve građane Kosova, i na zloupotrbe Prištine koja koristi dijalog da afirmiše nezavisnost.

 

Dačić u SAD boravi od četvrtka, 6. februara, kada je prisustvovao Molitvenom doručku predsednika SAD. Tokom boravka u SAD, on je imao sastanke u Kongresu, Stejt departmentu, kao i s predstavnicima bezbednosnih agencija – Federalnog istražnog biroa (FBI) i Uprave za suzbijanje droga (DEA).
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.