Vejd uz zvuk sirene

Izvor: RTS, 11.Mar.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vejd uz zvuk sirene

Majami je nastavio pobednički pohod pobedom nad Indijanom uz zvuk sirene. Pobedničke nizove nastavili su i Bulsi i Oklahoma, dok su gubitničku seriju nastavili Vašington i Šarlot. Minesota neočekivano poražena od Nju Orleansa uz sjajnu igru Pekovića.

Majami Hit došao je do nove, 31. pobede u ovoj sezoni zahvaljujući Dvejnu Vejdu koji je u poslednjim trenucima produžetka protiv Indijane postigao pobedonosne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poene. Hitsi su trijumfovali rezultatom 93:91. Momci iz sunčanog Majamija su se dugo mučili sa sjajnim Pejdersima i bili su blizu poraza kada je serijom od osam vezanih poena Džejms uspeo da izbori produžetke.

Na kraju je Vejd bio najefikasniji sa 28 poena, Džejms je ubacio jedan manje dok je Boš postigao razočaravajućih 13 koševa. U poraženom timu najefikasniji je bio Deni Grejndžer sa 19 koševa.

Pobednička serija Čikaga kratko je prekinuta, a Bulsi su sinoć ponovo počeli sa pobedama. Ekipa iz „vetrovitog grada" do 34. pobede došla je na svom parketu protiv Jute koju su pobedili sa 111:97.

Do novog trijumfa Bulse je predvodio trio Buzer-Korver Rouz, koji je postigao oko dve trećine poena. Buzer je ubacio 27 koševa uz osam skokova i dve asistencije, Korver je imao poen manje uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Derik Rouz ubacio 24 poena, imao je13 asistencija i dva skoka. U Juti je jedini na nivou bio Pol Milsap koji je postigao 276 poena, uz sedam skokova.

Ako Minesota planira da uđe u plej-of onda ne sme na svom parketu da gubi mečeve protiv ekipa poput Nju Orleans Hornetsa. Timbervulfsi su neočekivano poraženi na svom parketu rezultatom 95:89, i sa dva vezana poraza ponovo imaju 50 odsto uspešnosti u prvenstvu (po 21 pobede i poraz).

Džaba je sada još jedna izuzetna partija Pekovića koji je dao 21 poena uz 11 skokova (šest u napadu). Neverovatan je bio i Kevin Lav koji je ubacio 31 poen i uhvatio 16 lopti. Na ovom meču izgleda da su falile asistencija Rikija Rubija koji će izgleda duže vreme odsustvovati sa parketa. Meč sa tribina gledao je Darko Miličić.

Za desetu pobedu Nju Orleansa u sezoni najzaslužniji je bio Kris Kaman koji je uz 20 poena imao šest skokova i četiri asistencije.

Šarlot Bobketsi ove sezone služe za popravljanje statistike protivnicima. Ovaj tim je stao ne četiri pobede u prvenstvu i prete da uđu u anale kao tim sa najgorim skorom u NBA ligi. Ovoga puta Šarlot je izgubio od moćne Oklahome predvođene Kevinom Durantom.

Durant je postigao 26 poena, Vestnruk 23, ali titula najboljeg strelca pripada rezervisti Džejmsu Hardenu koji je ubacio 33 koša. U poraženoj ekipi najmanje loši su bili Augustin i Mageti sa 22 odnosno 21 poenom.

Poput Šarlota, i Vašington je ekipa za „podkusurivanje" u NBA ligi ove sezone. Vizardsi su ostali na devet pobeda jer su na svom parketu izgubili od Portland sa 110:99.

U pobedničkom timu više igrača je sjajno raspodelilo poene. Najefikasniji je bio Aldridž sa 30 koševa, rezervista Kroford je ubacio 23 poena, dok je Felton imao poen manje.

Jedini učinak vredan pomena u Vašingtonu bio je onaj Džona Vola koji je postigao 25 poena. Jan Veseli nije igrao.

Rezultati mečeva NBA lige:

Vašington - Portland 99:110

Detroit - Toronto 105:86

Majami - Indijana 93:91 (posle produžetka)

Čikago - Juta 111:97

Minesota - Nju Orleans 89:95

Nju Džersi - Hjuston 106:112

Oklahoma - Šarlot 122:95

Finiks - 98:91

Golden Stejt - Dalas 111:87

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.