Vašington potvrdio pogibju Abu Nabila

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington potvrdio pogibju Abu Nabila

VAŠINGTON - Vašington je potvrdio danas pogibiju višeg vođe "Islamske države" u Libiji poznatog kao Abu Nabil.

Portparol Pentagona DŽef Dejvis rekao je da je Nabil ubijen u američkim vazdušnim udarima 13. novembra u istočnom libijskom gradu Derna.

Portparol je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je jedan od vođa grupe "Al šabab", podgrupe "Al kaide", ubijen u američkom vojnom napadu u Somaliji 2. decembra.

On je dodao da se radi o Abdurahmanu Sandhereu, poznatijem kao "Ukaš", te da je ovaj napad zadao snažan udarac grupi Al šabab.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vašington: U Libiji ubijen jedan od vođa Islamske države

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 01:21

Vašington je potvrdio danas pogibiju višeg vođe "Islamske države" u Libiji poznatog kao Abu Nabil...Portparol Pentagona DŽef Dejvis rekao je da je Nabil ubijen u američkim vazdušnim udarima 13. novembra u istočnom libijskom gradu Derna...Portparol je potvrdio i da je jedan od vođa grupe "Al...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.