Vašington: U ponoć blokada cele podzemne železnice

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: U ponoć blokada cele podzemne železnice

Vašington -- Kompletna mreža podzemne železnice u Vašingtonu će od ponoći pa u narednih 29 sati biti blokirana iz sigurnosnih razloga.

Ovakva odluka je doneta kako bi se izvršila inspekcija električnih kablova, dan nakon što su izbijali požari koji su remetili funkcionisanje saobraćaja.

Nadležni će pregledati oko 600 kablova koji se protežu kroz ceo sistem podzemne železnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“Iako je rizik po javnost veoma mali, ne možemo da isključimo potencijalne situacije koje bi ugrozile živote ljudi i zbog toga moramo da preduzmemo ove akcije“, navodi se u saopštenju.

Požar koji je naveo nadležne na reakciju izbio je u noći između nedelje i ponedeljka, svega sat vremena pre nego što je stanica kod trga MekFerson trebalo da bude otvorena.

Kablovi su se zapalili i u januaru 2015. godine i u tom incidentu je jedna žena izgubila život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.