Usporio tempo zapošljavanja u SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Dec.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usporio tempo zapošljavanja u SAD-u

WASHINGTON – Tempo zapošljavanja u SAD usporio je u novembru, budući da je otvoreno tek 155.000 radnih mesta, pokazali su danas objavljeni podaci američkog Ministarstva rada.

To je niže u odnosu na prosečan mesečni rast otvaranja novih radnih mesta u ovoj godini, ali je dovoljno kako bi se ukazalo na solidan tempo rasta američke privrede, ocenjuje agencija AP.

Stopa nezaposlenosti se, treći >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mesec zaredom, zadržala na 3,7 odsto, što je skoro pedesetogodišnji minimum.

Prosečna zarada po satu porasla je u novembru za 3,1 odsto na godišnjem nivou, što je u skladu sa podatkom iz prethodnog meseca, kada je to bio najbolji rezultat od 2009. godine.

Ekonomija SAD, kako ocenjuje AP, raste zdravim tempom, ali su rastuće trgovinske tenzije između SAD i Kine, aktuelno povećanje kamatnih stopa u SAD i usporavanje globalnog rasta, naneli štetu Volstritu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.