Upozorenje američkim turistima

Izvor: RTS, 03.Okt.2010, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje američkim turistima

SAD izdale novo upozorenje kojim se skreće pažnja američkim turistima koji putuju u Evropu da budu oprezni, zbog strahovanja od mogućih napada Al Kaide na Starom kontinentu.

Zbog strahovanja od mogućih napada Al Kaide u Evropi, Vašington je izdao novo upozorenje kojim se skreće pažnja američkim putnicima da budu oprezni.

Upozorenje je odgovor na obaveštajne podatke da Al Kaida planira da formira naoružane grupe koje će poslati na javna mesta gde se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okuplja mnogo ljudi kako bi ubile zapadne civile, poput napada 2008. godine u Mumbajiu.

To se posebno odnosi na kulturne znamenitosti, metro, železnicu i aerodrome, navodi se u upozorenju Stejt Departmenta.

Velika Britanija je danas podigla nivo bezbednosnih pretnji sa "opšteg" na "visoki nivo" za Britance koji putuju u Francusku i Nemačku, saopštio je Forin ofis.

Nemačka služba bezbednosti je saopštila da su mere predostrožnosti povišene zbog potencijalne opasnosti, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje je navelo da za sada nema potrebe podizati nivo opasnosti na viši nivo za celu zemlju.

Al Kaida je planirala da izvede koordinisane napade u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, navode bezbednosni izvori.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.