Ukrajina traži zajam od MMF-a

Izvor: B92, 20.Jan.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina traži zajam od MMF-a

Kijev -- Ukrajina će ponovo pokrenuti pregovore sa MMF-om o odmrzavanju programa zajmova od 15,5 milijardi dolara, potvrdio je premijer Nikolaj Azarov.

Azarov je izjavio da će pregovori sa MMF otpočeti u bliskoj budućnosti i da će ih voditi novopostavljeni ministar finansija Valerij Horoškovski koji će, kako je rekao, poneti u Vašington "ceo paket predloga".

Taj program je suspendovan prošle godine zbog odbijanja vlade u Kijevu da poveća cene gasa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za domaćinstva, što bi poboljšalo finansijsku situaciju državnog energetskog holdinga "Naftogaz".

MMF je u julu 2010. dogovorio program saradnje s Ukrajinom , u okviru kojeg je bio spreman da do kraja 2012. podrži reforme u toj zemlji zajmovima od ukupno 15,5 milijardi dolara, ali Kijev u 2011. nije dobio nijednu od četiri planirane tranše od ukupno šest milijardi dolara.

Ukrajina ove godine mora da vrati MMF oko 3,8 milijardi dolara, prenele su agencije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina traži zajam od MMF-a

Izvor: Capital.ba, 20.Jan.2012

KIJEV, Ukrajina će ponovo pokrenuti pregovore sa MMF-om o odmrzavanju programa zajmova od 15,5 milijardi dolara, potvrdio je premijer Nikolaj Azarov. Azarov je izjavio da će pregovori sa MMF-om otpočeti ..

Nastavak na Capital.ba...

Ukrajina ne isključuje mogućnost ulaska u Carinsku uniju

Izvor: Blic, 21.Jan.2012, 01:50

Ukrajina ne isključuje mogućnost da se pridruži Carinskoj uniji (CU) Rusije, Belorusije i Kazahstana, izjavio je danas u Kijevu premijer Ukrajine Nikolaj Azarov..."Detaljno proučavamo kako ona (CU) funkcioniše i ne isključujemo mogućnost da joj se pridružimo", rekao je premijer Azarov na konferenciji...

Nastavak na Blic...

Ukrajina će od MMF tražiti 15 milijardi dolara

Izvor: Blic, 21.Jan.2012

Premijer Ukrajine Nikolaj Azarov izjavio je će njegova zemlja ponovo pokrenuti pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom o odmrzavanju programa zajmova od 15,5 milijardi dolara. Nikolaj Azarov..Taj program je suspendovan 2011. zbog odbijanja vlade u Kijevu da poveća cene gasa za domaćinstva, što...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.