Trampova pretnja ratom Kini uplašila ponos Amerike

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampova pretnja ratom Kini uplašila ponos Amerike

Boingove isporuke aviona Kini podržavaju oko 150.000 radnih mesta u SAD svake godine, kaže potpredsednik Boinga Rej Koner, a prenosi njujoška agencija Blumberg.

Procenjuje se da će kineski kupci preuzeti 30 odsto od svih Boingovih najprodavanijih modela "737" i oko 25 odsto aviona proizvedenih u državi Vašington i u Južnoj Karolini, izjavio je Koner.

- Očigledno je da su ove isporuke veoma važne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za gotovo 76.000 Boingovih radnika koji dizajniraju i sklapaju naše komercijalne avione. Kina je izuzetno bitna za naš uspeh kao kompanije i kao vodećeg američkog izvoznika - rekao je Koner.

Njegovi komentari dolaze u trenutku kada je Boing suočen sa novim rizicima zbog pretnji novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa da će uvesti kaznene carine Kini.

Trgovinski rat bi, kako ocenjuje "Blumberg", mogao prouzrokovati da Boing izgubi udeo na kineskom tržištu, koje će, prema procenama Boinga, u narednih 20 godina kupiti avione čija vrednost premašuje 1.000 milijardi dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kina preko „Boinga” podržava 150.000 radnih mjesta u SAD

Izvor: Capital.ba, 18.Dec.2016

NJUJORK , „Boingove” isporuke aviona Kini podržavaju oko 150.000 radnih mjesta u SAD svake godine, kaže potpredsjednik „Boinga” Rej Koner, a prenosi njujoška agencija „Blumberg”. Procjenjuje se da će kineski kupci preuzeti 30 odsto od svih „Boingovih” najprodavanijih modela „737”...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.