Tramp povećao prednost nad protivkandidatima

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp povećao prednost nad protivkandidatima

VAŠINGTON - Američki milijarder i republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp gotovo je udvostručio podršku koju ima najbliži suparnik, bivši guverner Floride Džeb Buš.

Gotovo 32 odsto republikanaca dalo je svoju podršku Trampu putem online ankete.

Donald Tramp odvojio se od ostalih potencijalnih republikanskih kandidata za američkog predsjednika na izborima 2016. godine, povećavši vođstvo pred najbližim suparnicima prošle sedmice, pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ispitivanje javnog mnjenja, koje je sproveo Rojters.

Republikanskim biračima očigledno nije zasmetala izjava milijardera Trampa, koji dominira među 17 kandidata za republikansku nominaciju, da bi deportovao sve ilegalne imigrante, kao ni njegove uvrede upućene protivkandidatima.

Gotovo 32 odsto republikanaca dalo je podršku Trampu putem ankete sprovedene online, što je osam odsto više u poređenju s prethodnom sedmicom.

Tramp je gotovo udvostručio podršku koju ima njegov najbliži saparnik, bivši guverner Floride Džeb Buš, koji je dobio 16 odsto.

Penzionisani neurohirurg Ben Karson je treći sa osam osam podrške.

Tramp se kandidovao za predsjedničke izbore obećavši da će vratiti Sjedinjenim Američkim Državama njihovu veličinu.

On je često razmišljao o kandidovanju, 1988, 2000. i 2012. godine, ali je odustajao i na posljednjim izborima podržao republikanskog kandidata Mita Romnija.

Bogatstvo je stekao trgovinom nekretninama, vlasnik je organizacije Miss Universe i producent televizijske emisije "The Apprentice".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.