Svetske agencije o Hotiju

Izvor: B92, 25.Jun.2020, 12:16

Svetske agencije o Hotiju

Svetske agencije prenele su vest da je premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti odustao od puta u Vašington.

On je trebalo da se u Beloj kući sastane s predstavnicima Beograda uz posredstvo SAD. Hoti je od tog sastanka odustao nakon što je Hašim Tači optužen za ratne zločine, uz konstataciju da se sada ne zna šta će biti sa pregovorima.

Američka agencija AP prenela je Hotijevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluku uz ocenu da će ta odluka verovatno ugroziti dijalog, kao i da je sastanak u Vašingtonu trebalo da bude prvi sastanak nakon 19 meseci.

AP navodi da tenzije između Beograda i Prištine i dalje ostaju visoke, kao i da od 2011. godine EU posreduje u pregovorima o normalizaciji odnosa tokom kojih je postignuto 30 sporazuma koji se uglavnom ne poštuju.

Britanska agencija Rojters prenosi izjavu Hotija, koju je objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je Hoti trenutno u Briselu, gde bi trebalo da se sastane sa zvaničnicima EU.

Agencija dodaje da se za sada ne zna da li će i delegacija Beograda otkazati posetu Vašingtonu, ali i da na Hotijevu odluku još uvek nije reagovala američka administracija.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova podiglo je u sredu predlog optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija veseljija i još nekih osoba za ratne zločine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ŠTA ĆE BITI SA PREGOVORIMA" Svetske agencije o Hotijevm odustajanju od puta u Vašington

Izvor: Blic, 25.Jun.2020

Svetske agencije prenele su vest da je premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti odustao od puta u Vašington, gde je trebalo da se održi sastanak predstavnika beograda i prištine uz posredstvo SAD, nakon što je Hašim tači optužen za ratne zločine, uz konstataciju da se sada ne zna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.