Sutra počinju pregovori

Izvor: B92, 27.Jun.2022, 23:05

Sutra počinju pregovori

Indirektni pregovori između Teherana i Vašingtona počeće sutra u glavnom gradu Katara.

To je danas izjavio portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA.

"Glavni iranski nuklearni pregovarač Ali Bageri Kani otputovaće u utorak u Dohu na razgovore o nuklearnoj energiji", rekao je Kanani, preneo je Rojters.

Vlasti SAD su ranije ovog meseca saopštile da čekaju konstruktivan odgovor Irana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o "oživljavanju" sporazuma iz 2015. godine, prema kojem je Iran ograničio svoj nuklearni program u zamenu za oslobađanje od ekonomskih sankcija.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahian pozvao je prošle nedelje Vašington, koji je izašao iz sporazuma, a zatim uveo sankcije Teheranu tokom Trampove administracije 2018, da "bude realan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAZGOVORI O NUKLEARNOM PROGRAMU Indirektni pregovori SAD i Irana počinju u Dohi

Izvor: Blic, 28.Jun.2022, 10:21

U glavnom gradu Katara Dohi danas će početi indirektni pregovori između Teherana i Vašingtona, izjavio je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.