Srpski sin Filip Petrušev izabrao Gonzagu!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski sin Filip Petrušev izabrao Gonzagu!

Čeka se Balša Koprivica

Juniorski reprezentativac Srbije i aktuelni osvajač evropskog zlata Filip Petrušev izabrao je da karijeru nastavi na koledžu Gonzaga. 

Gonzagu je odabrao ispred Tenesija, Jute, Floride, Vanderbilta, Virdžinije, Merilenda i drugih visokorangiranih koledža. Gonzaga, inače, spada u red prestižnih koledža, baza mu je u Vašingtonu, a najpoznatiji polaznik je legendarni plejmejker Džon Stokton. Istu školu završio je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i njegov sin Dejvid, ali i sadašnja Partizanova haubica Najdžel Vilijams Gos. Među poznatijim igračima su i Domantas SabonisOstin Dej i Džeremi Pargo, ali i nekadašnji šuter Crvene zvezde Adam Morison.

Filipu Petruševu košarkaški kritičari predviđaju blistavu budućnost i spada u red najtalentovanijih košarkaša Evrope u svom godištu. Ima 211 centimetara visine i podjednako dobro snalazi se na pozicijama krilnog centra i centra.

Kako je sam otkrio, Gonzagu je izabrao pošto je pokazala dobar rad sa mladim igračima.

"Bio je to logičan izbor za mene, posebno zbog njihove tradicije rada sa visokim igračima i to strancima. Gonzaga je velika košarkaška škola", rekao je Petrušev.

Sada je na redu da izabere Balša Koprivica, koga mnogi vide kao buduću superzvezdu.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.