Srbi sa KiM pisali ruskim vlastima

Izvor: B92, 08.Maj.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa KiM pisali ruskim vlastima

Zvečan -- Srbi sa severa Kosova uputili pismo državnom vrhu Ruske Federacije. Traže da se pregovori o statusu Kosova i Metohije vrate pod okrilje Saveta bezbednosti UN.

U pismu koje su usvojili odbornici četiri opštine sa severa Kosova tvrdi se da je neophodno da međunarodna zajednica na nivou SB UN donese legitimna rešenja u vezi sa Kosovom, odnosno novu rezoluciju koju bi Srbija ratifikovala u skladu sa svojim Ustavom.

"Obraćamo vam se sa molbom da i nama kao i vlastima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu pomognete da zaštitimo ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu kao i Rezoluciju 1244 SB UN od jednostranih akcija Vašingtona, Brisela i Prištine, koji pokušavaju da nametnu rešenje u svoju korist", navodi se u pismu.

Pismo je prosleđeno na adrese predsednika Rusije Vladimira Putina, premijera Dimitrija Medvedeva, predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, predsednika državne Dume Sergeja Nariškina i ministra spoljnjih poslova Sergeja Lavrova.

U pismu se dodaje da će se Srbi sa Kosova i Metohije boriti za svoja "ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojno-političkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda".
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTIV NAMETNUTIH REŠENJA: Srbi sa severa Kosova uputili pismo ruskom državnom vrhu

Izvor: S media, 08.Maj.2013

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova uputili su otvoreno pismo državnom vrhu Ruske Federacije sa molbom da pomognu vlastima Srbije da proceš pregovora o statusu Kosova i Metohije vrate pod okrilje Saveta bezbednosti UN...U pismu koje su usvojili odbornici četiri opštine sa severa Kosova tvrdi...

Nastavak na S media...

Srbi sa KiM pisali ruskim vlastima

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2013

Srbi sa sjevera Kosova uputili pismo državnom vrhu Ruske Federacije. Traže da se pregovori o statusu Kosova i Metohije vrate pod okrilje Savjeta bezbjednosti UN.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.