Šojgu otišao po još oružja?

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 10:56

Šojgu otišao po još oružja?

Entoni Blinken izjavio je danas da zvanični Vašington veruje da je ruski ministar Sergej Šojgu otputovao u Severnu Koreju kako bi obezbedio nove zalihe oružja.

Američki državni sekretar je dodao da je oružje potrebno da bi se nastavila ofanziva na Ukrajinu.

Nakon dolaska Šojgua u Pjongjang, Blinken je rekao da Rusija nastoji svim silama da kupi oružje od saveznika širom sveta, prenosi londonski Gardijan.

"Sasvim sumnjam da je (Šojgu) tamo na odmoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vidimo kako Rusija očajnički traži podršku i oružje gde god da ga nađe kako bi nastavila svoju agresiju na Ukrajinu", rekao je Blinken u razgovoru sa novinarima u Australiji.

Prema njegovim rečima, Rusija to radi u Severnoj Koreji, a to radi i sa Iranom odakle je Kremlj nabavio veliki broj dronova za uništavanje civilne infrastrukture i ubijanje civila u Ukrajini.

Tokom posete Severnoj Koreji, Šojgu se sastao sa liderom te zemlje Kim Džong Unom s kojim je imao "prijateljski razgovor", preneli su severnokorejski državni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.