Skup ekstremnih desničara i kontraprotest u Vašingtonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2018, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup ekstremnih desničara i kontraprotest u Vašingtonu

Oko 30 belih nacionalista okupilo se danas u Vašingtonu i krenulo ka Beloj kući, na godišnjicu nasilnog skupa desničara u Šarlotsvilu, a od stotina učesnika kontraprotesta razdvajaju ih brojni pripadnici policije.

Stotine protivnika krajnje desnice kreće se, uz dobacivanja i provokacije, paralelno s grupom nacionalista koji su se uputili ka parku Lafajet, blizu Bele kuće, gde su zakazali "skup za ljudska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prava belaca", navodi Asošiejted pres.

Na ulicama Šarlotsvila, u saveznoj državi Virdžiniji, 12. avgusta 2017. održan je skup ekstremnih desničara - neonacista, skinhedsa, članova Kju-kluks-klana, koji su se sukobili s učesnicima kontramitinga. Učesnica kontraprotesta, 32-godišnja Heder Hejer poginula je kada je automobil uleteo među građane koji su demonstrirali protiv skupa ekstremnih desničara.

Današnji skup desničara organizovao je Džejson Kesler, pokretač tog prošlogodišnjeg okupljanja u Šarlotsvilu, nazvanog "Ujedinimo desnicu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.