Severna Koreja zapretila SAD nuklearnom silom

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja zapretila SAD nuklearnom silom

Severna Koreja je saopštila da je njena poslednja raketna proba "ozbiljno upozorenje" Vašingtonu i spremnosti SAD da uvedu dodatne sankcije Severnoj Koreji, dodala da će odgovoriti na američke "vojne provokacije" i zapretila i nukelarnom silom.

 Severna Koreja je u petak izvela drugu probu interkontinentalne balističke rakete za manje od mesec dana.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izjavio je u subotu da je ta proba pokazala da njegova zemlja može da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pogodi "čitavu američku teritoriju".

"Proba rakete ovog puta je imala za cilj da uputiti ozbiljno upozorenje SAD čije se besmislene primedbe umnožavaju, panično uvode sankcije i vode kampanju pritiska na Severnu Koreju", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova u Pjongjangu.

Stručnjaci su ocenili da je u petak isprobana raketa koja je jača od prve, ispaljene 4. jula. Po njihovoj proceni, severnokorejske rakete bi teoretski mogle da pogode čak i istočnu obalu SAD, uključujući Njujork.

Prva proba je izazvala zabrinutost međunarodne zajednice zbog jačanja vojne sposobnosti Severne Koreje.

SAD su potom pojačale pritisak u UN za uvođenje novih sankcija protiv Severne Koreje, a Senat Kongresa SAD je u petak izglasao nove, jednostrane mere protiv nje.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje je u saopštenju zapretilo SAD da "ako se Jenkiji usude da ponovo zamahnu nuklearnom toljagom ka ovoj zemlji... Severna Koreja će ih naučiti redu koristeći strateške nukelarne snage".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako Jenkiji opet zamahnu toljagom... Naučićemo ih redu"

Izvor: B92, 30.Jul.2017

Seul -- Severna Koreja je saopštila da je njena poslednja raketna proba "ozbiljno upozorenje" Vašingtonu i zapretila i nukelarnom silom...Kako navode, odgovoriće na američke "vojne provokacije". Severna Koreja je u petak izvela drugu probu interkontinentalne balističke rakete za manje od mesec dana...Lider...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.