Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Tilersona i Lavrova na marginama ASEAN-a

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Reks Tilerson rekao je danas da će se ovog vikenda sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u Manili.

To će biti njihov prvi susret od kada je Rusija naredila smanjivanje američkog diplomatskog osoblja u Rusiji za 755.

"Naravno da nam to otežava situaciju", rekao je Tilerson novinarima u Stejt departmentu na pitanje u vezi sa ruskim reagovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na američke sankcije.

On je dodao da su odnosi SAD i Rusije "pod značajnim pritiskom i stresom", ali Vašington i Moskva pokušavaju da rade zajedno u borbi protiv "Islamske države"

"Mislim da američki narod želi da dvije najjače nuklearne sile na svijetu imaju bolje odnose", rekao je Tilerson, odgovarajući na pitanja novinara u Stejt departmentu.

Tilerson je rekao je da je razgovarao telefonom sa šefom ruske diplomatije i da će se oni sastati ovog vikenda na marginama samita Asocijacije zemalja jugoistočne Azije /ASEAN/ u Manili.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.