Sa SAD o izručenjima do kraja 2011.

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa SAD o izručenjima do kraja 2011.

Vašington -- Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da će Srbija i SAD do kraja godine potpisati ugovor o ekstradiciji svojih državljana.

Malovićeva, koja boravi u zvaničnoj poseti Vašingtonu, rekla je da postoje uslovi za sklapanje tog ugovora i da se na njemu "već radi".

Ministarka pravde predvodi srpsku delegaciju u poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD u kojoj su i predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović, republički tužilac Zagorka Dolovac i tužioci za ratne zločine i organizovani kriminal, Vladimir Vukčević i Miljko Radisavljević.

Tokom posete SAD, srpska delegacija je razgovarala s predstavnicima Stejt dipartmenta, izvršnim direktorom Federalnog istražnog biroa Šonom Henrijem i ministrom pravde SAD Erikom Holderom.

"Dobili smo priznanje zbog izručenja Ratka Mladića", rekla je Malovićeva, i navela da je američka strana bila zainteresovana i za srpska iskustva u primeni Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Ona je rekla i da je američka strana izrazila spremnost da pomogne Srbiji i njenom pravosuđu u pogledu donošenja i primene zakona u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka od SAD tražila nezavisnu istragu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2011, 09:54

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da je delegacija srpskog pravosuđa u susretima koja je imala tokom posete SAD, prenela stav da treba formirati nezavisni istražni mehanizam pod okriljem Ujedinjenih nacija koji bi ispitao navode o trgovini ljudskim organima na Kosovu...Imali smo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sporazum o izručenjima sa SAD do kraja godine

Izvor: Politika, 11.Jun.2011

Ministarka pravde Snežana Malović i delegacija pravosuđa Srbije završili posetu Vašingtonu..Od našeg stalnog dopisnika..Vašington – Sporazum Srbije i SAD o međusobnom izručivanju državljana osumnjičenih za krivična dela biće potpisan do kraja ove godine, čime će se međusobna saradnja...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.