Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Virus zika više nije opasnost

VAŠINGTON - Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.

"Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to i dalje značajan izazov za javno zdravlje i zahtjeva intenzivne aktivnosti", rekao je jedan od direktora Svjetske zdravstvene organizacije doktor Dejvid Hejman.

Svjetska zdravstvena organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << proglasila zika virus opasnošću za globalno javno zdravlje u februaru 2016. godine, nakon višestrukih slučajeva neuroloških poremećaja povezanih sa virusom u Brazilu i Francuskoj Polineziji.

Hejman je istakao da rizik i dalje postoji u svim zemljama u kojima je registrovan komarac vrste "Aedes" /Aedes/, koji je glavni prenosnik.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

SZO: Virus zika više nije opasnost

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2016

Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija..."Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to i dalje značajan izazov za javno zdravlje i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.