SAD šalje raketne presretače

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 12:34

SAD šalje raketne presretače

Vašington -- Vašington će pomoći Ujedinjenim Arapskim Emiratima u popuni raketnih presretača nakon više napada koji su izvršili Huti, pobunjenici u Jemenu.

Proteklih nedelja su Huti, koje podržava Iran, izveli niz uglavnom neuspešnih udara na ciljeve UAE, pri čemu je bila angažovana protivvazdušna odbrana Emirata i SAD.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Pomoći ćemo u dopuni presretača i učinićemo sve što možemo da pomognemo UAE u odbrani", poručio je general Mekenzi, šef američke Centralne komande na Bliskom istoku, u intervjuu posle putovanja u Abu Dabi ranije ove nedelje, prenosi Rojters.

Ujedinjeni Arapski Emirati su nezvanično zatražili od SAD dopunu raketnih odbrambenih presretača, uključujući raketni odbrambeni sistem "Thaad" i "Patriot", izjavio je izvor upoznat sa ovim pitanjem, koji je za Rojters govorio pod uslovom anonimnosti.

Najnoviji potez SAD mogao bi da se nadoveze na prošlonedeljnu najavu Pentagona o rasporedjivanju njihovih borbenih aviona F-22 i jednog razarača u UAE, uz već postojeće PVO sisteme Patriot koji su dejstvovali iz baze Al Dafra, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.