SAD priprema zakon o zabrani TikTok-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Jan.2023, 19:08

SAD priprema zakon o zabrani TikTok-a

Komitet za spoljne poslove Zastupničkog doma Kongresa SAD-a planira sledećeg meseca da glasa o nacrtu zakona kojim bi u Americi bila zabranjena popularna kineska društvena mreža TikTok.

Zakon, koji je predložio republikanac Michael McCaul omogućila bi Vašingtonu da na legalan način zabrani upotrebu TikTok-a zbog zabrinutosti za nacionalnu sigurnost.

Zabrinuti smo jer ova aplikacija kineskoj vladi daje uvid u naše telefone”, rekao je McCaul za Bloomberg. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Bivši američki predsednik Donald Trump pokušao je 2020. godine da blokira nove korisnike da preuzimaju TikTok i da zabrani novčane transakcije koje bi blokirale upotrebu aplikacije u SAD, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Administracija predsednika Joea Bidena je u junu 2021 formalno odustala od te ideje.

Tik Tok, koji ima više od 100 miliona korisnika u SAD-u, pokušava da uveri Vašington da ne skuplja lične podatke građana, niti da može da pristupi njihovim sadržajima na telefonu, kao i da njima ne može da manupuliše Komunistička partija Kine ili bilo ko drugi pod uticajem Pekinga.

Izvor: Aljazeera
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.